Glasba

VIDEO: Skunk Anansie stresli Dunaj!

Dunaj, 19. 11. 2009 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Boštjan Tušek
Komentarji
7

Skupina Skunk Anansie, ki se je letos vrnila z novim kompilacijskim albumom, je na Dunaju v izjemni formi predstavila vrhunce iz njihove dosedanje kariere.

Skunk Anansie so se po osmih letih v velikem slogu ...
Skunk Anansie so se po osmih letih v velikem slogu ... FOTO: B.T.

Zasedbo Skunk Anansie, ki je sredi devetdesetih v treh letih in pol izdala tri izjemne albume Paranoid and Sunburnt (1995), Stoosh (1996) in Post Orgasmic Chill (1999) in se nato brez opravega razloga razšla, smo pogrešali kar osem let.

Letos so se vrnili z nedavno objavljeno kompilacijsko izdajo Smashes and Trashes, na kateri so tri nove pesmi Because of You, Tear the Place Up in Squander. Pričakovanja pred koncertom v dunajskem Gasometru so bila tako dokaj visoka, sploh če vemo, česa je plešasta pevka Skin s svojimi fanti Cassem, Aceom in Markom, sposobna.

... vrnila na glasbeno sceno in koncertne odre.
... vrnila na glasbeno sceno in koncertne odre. FOTO: B.T.

Po uvodu, v katerem smo zaznali njihov hit Yes It's Fucking Political z druge plošče, so takoj udarili s Selling Jesus, Skin pa je poskrbela za enega bolj bombastičnih prihodov na oder, kar jih je mogoče doživeti, saj se je na oder "prikotalila" kot velikanska zlata krogla, ki frfota na vse strani. No ja, v bistvu je pesem zapela obdana z bleščečo zlato resasto lasuljo, v katero se je skoraj cela skrila. Pesem je, tako kot v filmu Zadnji dnevi, vžgala kot je treba, predvsem pa je bil ključen element presenečenja. Led ob začetku nastopa je bil nemudoma prebit.

V dunajskem Gasometru so poleg največjih hitov ...
V dunajskem Gasometru so poleg največjih hitov ... FOTO: B.T.

Nadaljevali so s Charlie Big Potato s tretje plošče, postregli z vsemi tremi novimi skladbami (ki menda napovedujejo novo ploščo enkrat v prihodnosti), za vrhunec pa poskrbeli še z Weak, med katero se je Skin ulegla na navdušeno publiko, ki jo je odnesla čez celotno prizorišče, do mešalne mize in nazaj. Poleg eksplozivnih pesmi so Avstrijcem postregli z neizogibno Little Baby Swastika in Charity, med nežnejšimi pa z Brazen (Weep) in zaključno, Secretly, ki je bila prava pika na i celotnemu večeru.

... predstavili tudi nekaj novih pesmi.
... predstavili tudi nekaj novih pesmi. FOTO: B.T.

Zasedba, ki jo nekateri označujejo za mešanico težkih zvokov in črne feministične jeze, je kljub le slabi uri in pol dolgem koncertu, pustila neverjetno svež in dober občutek. Skin je v polni formi, prav tako njena trojica fantov, ki ga "žgejo", kot da se nikoli ne bi razšli. Dejstvo, da so se ponovno zbrali, se ga (menda) dobro napili in se odločili, da svojo zgodbo po osemletnem premoru nadaljujejo, pa lahko le najtopleje pozdravimo. Vse našteto pa je v ekstazo spravilo tudi za dober avtobus Slovencev, ki s(m)o tokratno rock fešto obiskali s koncerti.net.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tudi v video odlomku!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matevz4
20. 11. 2009 15.43
če je kdo kej stresu so slovenski navijači Maribor!!! mi SLOVENCI
Kolpski
19. 11. 2009 22.36
ZAAAAAAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON
donatela
19. 11. 2009 20.00
D3MoN
19. 11. 2009 19.44
Zikepike
19. 11. 2009 19.14
skunkie je res skunk
wingsjutarka
19. 11. 2009 18.55
Joooj, zamudu! a kanejo met še kakšen koncert v naši bližini?
freenoise@email.si
19. 11. 2009 18.37