Glasba

Skupina Avven dobila policijsko kartoteko?

Ljubljana, 10. 09. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Avven, ki že dlje časa obljublja novi album Kastalija, je po odhodu vokalistke Evelyn znova zaživela v pravljični zasedbi sedmih članov. Pred kratkim pa so se člani znašli v rokah pravice.

Anej Ivanuša – mojster v igranju na piščali
Anej Ivanuša – mojster v igranju na piščali FOTO: Nejc Hőtzl

Avven se po nesoglasjih in nenadnem razhodu z njihovo vokalistko Evelyn niso na vrat na nos vrgli v iskanje zamenjave. Po besedah pevca in kitarista Anama za to še ni bilo potrebe.

"Skupina v živo funkcionira veliko bolje kot kdaj koli prej, energija med člani je odlična in tega nismo želeli rušiti s paničnim iskanjem zamenjave za Evelyn."

Po nekaj tednih pa Avven kljub temu sporočajo, da imajo v svojih vrstah novega člana.

Anej Ivanuša je mojster v igranju na piščali in je v preteklosti že sodeloval z nekaterimi najbolj zvenečimi imeni irske glasbe v svetu. Avven so v zadnjem letu z njim že sodelovali na svojih koncertih, njegovo delo pa se odraža tudi na prihajajočem albumu Kastalija.

Avven v septembru napovedujejo nov radijski singel ter izid albuma Kastalija, ki je letos ena najbolj pričakovanih stvaritev domačih glasbenih logov.
Avven v septembru napovedujejo nov radijski singel ter izid albuma Kastalija, ki je letos ena najbolj pričakovanih stvaritev domačih glasbenih logov. FOTO: Nejc Hőtzl
Dinamični in atraktivni koncert je poskrbel za policijsko kartoteko skupine Avven.
Dinamični in atraktivni koncert je poskrbel za policijsko kartoteko skupine Avven. FOTO: Nejc Hőtzl

"Z Anejem smo se odlično ujeli tako na glasbenem kot tudi osebnem nivoju, zato smo si vsi želeli, da postane stalni član naše ekipe," še doda Anam.

V prihodnjem ustvarjanju skupine Avven se torej obeta še več izletov v irsko živahnost, balkanski temperament ter milino keltskih melodij. In seveda še marsikaj nepredvidljivega ...

Izvedeli pa smo še, da so se Avven na enem od svojih poletnih koncertov odločili svoj nastop popestriti s pirotehničnimi učinki. Vendar pa veliki ognjemet, s katerim naj bi skupina zaključila svoj šov, ni bil prijavljen policiji, zato menedžmentu skupine grozi precejšnja denarna globa.
 

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dusan72
13. 09. 2010 04.05
Moram priznat, da imajo zanimiv stil glasbe, ki gre hitro v uho. Obetajo, samo tako naprej.
trpla95
10. 09. 2010 19.08
nič večjega, ker itak ni pričakovat klub naslovu :P....drugač so pa ita en najboljših slovenskih bendou, še posebej v živo! =)....plata se res čaka že kar dolgo, ampak verjamm da bo poplačala vso to čakanje ;)
mendol
10. 09. 2010 15.33
hhh, kak naslov članka, dol padeš..:) drugač pa Avven je v živo sigurno med boljšimi, da ne rečem kr najboljši slovenski bend.. koncerti me vedno napolnijo z energijo za cel teden:) Tole plato pa tudi že full dolgo čakam, ampak verjamem, da bo res top.
ramm_stein
10. 09. 2010 14.20
ta koncert je bil res špica, tko da lahko ga. Kresal kazen kar pobriše z registra
busmanka
10. 09. 2010 13.41
Avven je zakon!!!