Glasba

Skupina Pop Design: Če si predober, si norcu podoben

Ljubljana, 09. 01. 2018 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Pop Design, ki že dolga leta niza uspešnice, nekatere izmed njih so že zimzelene, poslušalcem v novem letu poklanja pesem ''Norcu podoben''. ''Marsikdo je bil kdaj v življenju pretentan na takšen ali drugačen način in posledično ponižan zaradi želje, da bi ustregel drugim,'' je o pesmi povedal avtor besedila Miran Rudan.

Člani skupine Pop Design so videospot za pesem Norcu podoben posneli na gradu Fala, kjer so že snemali. Čarobnost tega gradu so prvič odkrili pri snemanju pesmi Vprašaj me, kako živim. Za isto lokacijo pa so se odločili zaradi čudovite izkušnje in pravljične lepote gradu. ''Fala je prečudovit in bi bilo škoda, da v novem videu ne bi pokazali tudi drugih njegovih prostorov,'' je povedal Miran Rudan in hudomušno dodal: ''Če pa natačno pogledate, boste videli, da so drugi člani skupine posneti v kleti … oziroma v mučilnici.''

Ob ustvarjanju slovenske glasbe skupina v svojih videospotih predstavlja tudi lepe slovenske kraje: ''Veliko krajev ali njegovih posebnosti je širši javnosti nepoznanih, kar je res velika škoda. Kmalu po objavi videospota 'Vprašaj me, kako živim', nam je pisal skrbnik manjšega dvorca in nam ponudil svoje prostore za morebitno novo zgodbo. Iskreno se že veselimo obiska pri njemu, saj bomo zagotovo dobili novo idejo za naslednji projekt,'' so povedali člani skupine.

Besedilo pesmi Norcu podoben je napisal Miran Rudan.
Besedilo pesmi Norcu podoben je napisal Miran Rudan. FOTO: Menart Records

Avtorji pesmi so cenjeni slovenski glasbeniki, pod glasbo se podpisuje Matjaž Vlašič, za aranžma je poskrbel Martin Štibernik, besedilo je napisal Miran Rudan, ki je o pesmi povedal: ''Besedilo sem snoval tako, da se lahko vsak poistoveti z njim. Marsikdo je bil kdaj v življenju pretentan na takšen ali drugačen način in posledično ponižan zaradi želje, da bi ustregel drugim, ki tega niso znali ceniti. Upam, da je takšnih razočaranj čim manj, kjer pa so … upam, da si ljudje teh reči ne jemljejo preveč k srcu, saj je bolje, da tisti, ki si ne zaslužijo biti ob nas, odidejo iz našega življenja in dajo možnost drugim, da vstopijo vanj.''

Skupina je k sodelovanju pri snemanju videospota povabila poslušalce preko socialnih omrežij. Tudi tokrat je poštni nabiralnik pokal po šivih, zato izbor ni bil lahek. Zaradi zgodbe in kostumov je snemanje potekalo v zelo prijateljskem vzdušju. ''V videospotu je skritih nekaj manjših zgodb, zato ga je potrebno pozorno gledati,'' nam je zaupala scenaristka videospota Anita Rudan, ki je bila v veliko pomoč režiserju videospota, dolgoletnemu sodelavcu skupine Andreju Pratnemerju.

Pop Design se predstavljajo s pesmijo Norcu podoben.
Pop Design se predstavljajo s pesmijo Norcu podoben. FOTO: Menart Records

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
14. 01. 2018 19.15
+0
Pop Design so bili super v času 1985-1996, potem pa so žal zaćeli padati Tonček, a ti glede pijančevanja niso uspeli pomagati?
Eitipatapa
09. 01. 2018 19.15
+3
Ne sledim več... Kdo je Pop Design in kdo so Pop Dizajni ?
Krematorij666
09. 01. 2018 21.17
+4
Pop Dizajni so bili do sodniške prepovedi Košmrlj, Resnik... po odhodu iz originala so spacali podobno ime in poizkusili služiti z zmedo...ni se jim izšlo...