Glasba

Slovo Novih fosilov

Zagreb, 02. 01. 2008 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priljubljena hrvaška pop skupina Novi fosili se je z novoletnim koncertom v Zagrebu poslovila od svojih zvestih privržencev.

Popularna glasbena zasedba Novi fosili se je po 15 letih premora na glasbeno prizorišče vrnila leta 2005. V dveh letih so obredli številne koncertne odre, zdaj pa se znova poslavljajo. Po besedah vodilnega člana skupine Rajka Dujmića bodo v januarju odigrali še nekaj manjših koncertov, nato pa se bodo člani zasedbe razšli ter se posvetili samostojnim karieram.

V skupini Novi fosili so delovali Sanja Doležal, Rajko Dujmić, Vladimir Kočiš – Zec, Marinko Colnago in Nenad Šarić.
V skupini Novi fosili so delovali Sanja Doležal, Rajko Dujmić, Vladimir Kočiš – Zec, Marinko Colnago in Nenad Šarić. FOTO:

Novi fosili so v Zagrebu nastopili na Trgu Bana Jelačića. Prav njim je pripadla čast, da na silvestrovo ob polnoči vsem prisotnim zaželijo vse najboljše. Še zadnjič so pred tako veliko množico v živo zaigrali svoje največje uspešnice Tonka, E moj Saša, Djeca sreće, Nebeske kočije, Milena, Da te ne volim, Plava košulja, Za dobra stara vremena in številne druge.

Novi fosili na zagrebškem Trgu Bana Jelačića.
Novi fosili na zagrebškem Trgu Bana Jelačića. FOTO:

Dujmić je v enem od zadnjih intervjujev dejal: "Leta 2005 se nismo znova zbrali zaradi denarja. Nekatere od članov sem prosil na kolenih, da so se vrnili v skupino. Zdaj, ko se spet poslavljamo od občinstva, smo to morali narediti na najboljši način. Mislim, da nam je uspelo."

In kako je vodja skupine Novi fosili označil zadnji dve leti: "Po dolgem času smo v glasbo vrnili ljubezen. Ugotovil sem, da ljudje niso pozabili ljubiti, le glasbeniki teh čustev ne znajo več vplesti v pesmi."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JezusKrishna
02. 01. 2008 23.55
vidiš kaj naredi poželenje po vrniti v čase ki si jih ljubil. prošnje na kolenih. rip in hvala