Glasba

SopranoS s Songom za vse ljudi

Ljubljana, 19. 05. 2009 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

SopranoS je po imenu nova skupina, ki jo sestavljajo glasbeniki iz različnih glasbenih skupin in z dolgoletnimi odrskimi izkušnjami. Za vse skupaj sta kriva Frenk Nova in Aleš Zibelnik.

Frenk Nova je ponosen na novo skupino SopranoS, ki jo sestavljajo prekaljeni glasbeniki.
Frenk Nova je ponosen na novo skupino SopranoS, ki jo sestavljajo prekaljeni glasbeniki. FOTO: Karmen Špacapan

Idejna očeta sta Frenk Nova in Aleš Zibelnik, ki glasbene odre skupaj brusita že kar nekaj let, napisala in sproducirala pa sta tudi glasbo za marsikaterega slovenskega izvajalca, če ne skoraj večine pop-rock scene.

Prvotno so se člani skupine SopranoS zbrali skupaj predvsem zaradi številnih nastopov na glasbenih odrih tako doma kot tudi v tujini, na zasebnih zabavah, porokah, maturantskih plesih in v diskotekah, tako da še predobro vedo, kaj pomeni stati na odru pet ur in še več. V tej postavi so pred dobrega pol leta svoje moči združili: Frenk Nova (vokal, kitara, saksofon), nekdanji pevec poznane skupine Babilon, Alenka Husič (vokal), članica pred leti izjemno popularne skupine bepop, Vesna Kociper (vokal, bas klaviature), solistka, ki je svojo glasbeno pot začela prav pod okriljem Frenka Nove, Aleš Zibelnik (klaviature, vokal) in Dejan Tabor (bobni, trobenta, vokal), prav tako nekdanji član skupine Babilon.

Po vseh uspešnih nastopih, ki so jih imeli v tujini, so se odločili, da začnejo ustvarjati avtorsko glasbo tudi za slovenski trg. Energična glasba in želja po zabavanju ljudi sta rodila prvenec Song za vse ljudi. V poskočni pesmi, ki kar kliče po poletju in vročih zabavah, se v energičnem pop-rock okolju pevsko soočita Alenka in Frenk.

Nova skladba izpod peresa Frenka in Aleša je zelo energična in vas zagotovo ne bo pustila hladnih.
Nova skladba izpod peresa Frenka in Aleša je zelo energična in vas zagotovo ne bo pustila hladnih. FOTO: Karmen Špacapan

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jp17
01. 02. 2010 20.56
song je dobr!!!!!
Fancy.alien
02. 08. 2009 01.18
hm..jaz pa morda Vesno poznam......
mami_maja
29. 07. 2009 14.58
Jaz pa Alenko osebno poznam in sem zelo vesela, da ji uspeva tudi, ko bepop več ne obstajajo. Mi je pa žal, da si ne omisli samostojne kariere, ker je ena boljših vokalistk v slovenij.
mariposaa
20. 05. 2009 09.44
Men je pa zlo všeč tale pesm :)
d33pm1nd
20. 05. 2009 09.34
kdor brusi glasbene odre je kvečjemu parketar in ne še dober glasbenik
bi13
19. 05. 2009 18.07
no,zanimiva pesem