Glasba

Srečna trinajstica za Kreslina

Ljubljana, 11. 06. 2008 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prekmurski legendi Vladu Kreslinu se bo na petek trinajstega izpolnila ena od življenjskih želja, saj ob v Varaždinu "ogreval" publiko pred koncertom Boba Dylana.

Vlado Kreslin bo publiko v Varaždinu ogreval pred svojim idolom ...
Vlado Kreslin bo publiko v Varaždinu ogreval pred svojim idolom ... FOTO: Dare Čekeliš

Legendarnemu Prekmurcu, ki je prekmurski glasbi utrl pot v popularne vode, Vladu Kreslinu, se bo ta konec tedna zagotovo vtisnil v spomin. Znano je namreč, da je Vlado, podobno kot "pankrt" Pero Lovšin, velik privrženec še bolj legendarnega Roberta Allena Zimmermana, ki ga večina bolje pozna pod imenom Bob Dylan.

... Bobom Dylanom, pred katerim bodo nastopili ...
... Bobom Dylanom, pred katerim bodo nastopili ... FOTO: Reuters

Kreslin bo namreč ta konec tedna, na petek, trinajstega, nastopil na Radar festivalu v Varaždinu, kjer bo ogreval publiko pred svojim idolom Dylanom. Skupaj s Kreslinom bo nastopil tudi Drago Mlinarec, ki je na Hrvaškem z Grupo 220 odigral podobno vlogo kot Dylan v ZDA. Dylanu pa nedvomno ogromno dolguje tudi Kreslin, za tiste, ki se spomnijo, pa je zanimiv tudi podatek, da ga je v osemdesetih nekajkrat celo imitiral. Tako Kreslin kot Mlinarec bosta nastop izvedla skupaj, kar bo njuno prvo tovrstno sodelovanje.

... tudi britanski rockerji Manic Street Preachers.
... tudi britanski rockerji Manic Street Preachers. FOTO: Reuters

V "izštekani" različici bo na ta večer "rock legend" nastopila tudi rock zasedba Majke iz Vinkovcev, poleg Dylana bodo druge zvezde večera britanski rockerji Manic Street Preachers, ki prvič prihajajo na Hrvaško. Z Dylanom pa jih druži prvinski odnos do rock'n'rolla in vrhunski nastopi v živo. Samega Dylana pa niti ne gre posebej predstavljati, saj je izdal 46 albumov, 83 kompilacij in 17 DVD-jev, v zadnji letih pa je bil celo radijski DJ na ameriškem satelitskem radiu XM. V zadnjih desetih letih je Dylan posnel tri izvrstne albume, Time Out Of Mind (1997), Love And Theft (2001) in Modern Times (2006), ki so vsi trije prišli med deset najbolje prodajanih albumov v ZDA.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

E-OL
11. 06. 2008 15.38
Bravo Vlado!!! Najboljši si!
505833
11. 06. 2008 13.11
Bravo Vlado!Zdaj bo pa zoran se bolj v kurcu.