Glasba

Štajerci osvojili Primorsko

Koper, 03. 03. 2008 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Celjska skupina Last Day Here je nedavno v sklopu svoje promocijske turneje debitantskega albuma 'From pieces created' navdušila precejšnjo množico v Kopru.

Skupina Last Day Here
Skupina Last Day Here FOTO: Rok Tržan

Ob igranju na sedem strunskih kitarah in fenomenalnemu vokalu Marka Duplišaka je prišlo skupino Last Day Here poslušati tudi nekaj italijanskih gostov. Med njimi je bil tudi znani italijanski promotor, ki je bil nad melodiko skupine zelo navdušen. Ker fantje računajo na preboj v tujino, so bili z obiskom prijetno presenečeni.

Sicer pa člani skupine Last Day Here te dni zbirajo denar za njihov prvi videospot, ki bi ga radi posneli in se tako predstavili še v vizualni podobi.

V prihodnje načrtujejo, poleg že osvojene Štajerske, številne nastope na Primorskem, Notranjskem in Goriškem. Zaradi izjemno uspešnega nastopa v Kopru, so člani benda sprejeli povabilo KIŠD (Klub izolskih študentov). Glasbeni koncert naj bi se zgodil že v začetku aprila.

Nastop v Kopru je bil zelo odmeven.
Nastop v Kopru je bil zelo odmeven. FOTO: Rok TržanSORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Djedi
06. 03. 2008 22.06
Eh pumpar ti si res v štepihu gor zrasto! Če bi vsi tak butasto študiral ko ti nebi nobeden poslušal novonastalih skupin. Ker kao če za eno skupino še nisi slišal je pol neboš poslušal ker če niso svetovno znani že niso vredu! Prvo si zavrti kak komad pol pa kritiziraj;) LastDayHere CARJI STE!!!!!
Iva Topic
04. 03. 2008 16.04
Na kratko..super so!!
aabc@email.si
04. 03. 2008 14.46
Spominjajo na Faith no more.
freenoise@email.si
04. 03. 2008 11.59
eni redkih na slo sceni, ki jim z veseljem prisluhnem. Sicer se mi zdi da bodo morali še malo izostriti svoje glasbeno izražanje, da ne bodo preveč podobni raznim nickelbeckom ipd... drugače pa jim želim vso srečo v gužvi!
indoormouse@yahoo.com
04. 03. 2008 03.05
Je kar nekaj dobrih skupin, ki so (ostale) razmeroma neznane. Na žalost je marketing bolj pomemben od kakovosti. Če temu ne bilo tako, verjetno ne bi imeli cele gruče misic in igralk, ki pojejo. Imajo potencial in se vidi, da jemljejo tudi glasbo dovolj resno, ne samo kariere. Sicer komad da tisti občutek 'že slišanega' (predvsem me spominjajo na Nickelback, verjetno zaradi vokala), ampak kot prvenec je po mojem več kot dostojen. Niti angleška izgovorjava jim ne dela težav. Originalen pa je dandanestako ali tako težko biti. Ne dvomim, da se bojo s časom še razvijali in našli oz. izpili svoj stil. Kakorkoli, upam, bojo prišli do pametne založbe pa promocije in da jim bo preboj uspel. Srečno, fantje!
matkit1@gmail.com
03. 03. 2008 21.51
Men so ZAKON!
incadessence7@hotmail.com
03. 03. 2008 20.53
ne poslušam take glasbe,sam sm vseen poslušala komad,ker so pač iz Celja:)Morm rečt da je vrhunski vokal,dobr narjen komad....ne bi nkol rekla da so iz Slovenije.Uglavnem,super....vsaka čast!
kitthegr8@yahoo.co.uk
03. 03. 2008 20.19
dragi pumpar, ti si burek
evilstyx@hotmail.com
03. 03. 2008 20.19
Še žal ti je lahko, ker jih ne poznaš... Hitro razširi svoje glasbeno znanje :o) Hahahaha: "... ne moreš bit dober, pa da zate nevedo..." Veš koliko bandov je prekleto dobrih, pa nikoli niso prišli dlje od svoje garaže, kjer imajo vaje... Ampak to za LastDayHere ne velja - zakon so!
pumpar@volja.net
03. 03. 2008 20.12
Kaj bluzite,neke samohvale,nikdar nisem slišo za njih...nemoreš bit dober,pa da zate nevedo...to je dejstvo.