Glasba

Sting z nagrado za prispevek h glasbi in k humanitarnosti

London, 16. 09. 2016 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski glasbenik Sting bo prejel nagrado organizacije za avtorske pravice v glasbi BMI (Broadcast Music Incorporated). Nagrajen bo tako za prispevek h glasbi kot za igranje in človekoljubno delo.

 

Stinga bodo Britanci nagradili za prispevek h glasbi, za igranje v filmih in za človekoljubno delo.
Stinga bodo Britanci nagradili za prispevek h glasbi, za igranje v filmih in za človekoljubno delo. FOTO: Reuters

"Sting je resnična glasbena ikona. Njegova glasba je imela močan vpliv na številne generacije ljubiteljev glasbe," so zapisali v obrazložitvi nagrade.

Gordon Sumner, bolje poznan kot Sting, poznan po uspešnicah, kot so Every Breath You Take, Message in a Bottle, Englishman in New York, Desert Rose, Fields of Gold, Roxanne, Don't Stand So Close To Me in drugih, bo novembra izdal nov album 57th & 9th.

Skladatelj, pevec, avtor, igralec in aktivist, rojen v Newcastlu, se je leta 1977 odselil v London, kjer je osnoval skupino The Police s Stewartom Copelandom in Andyjem Summersom. Kot član zasedbe The Police je bil sprejet v Dvorano slavnih rock and rolla.

Po prenehanju delovanja skupine se je sredi prve polovice 80. let podal na uspešno samostojno pot. Do zdaj je prejel že 16 grammyjev, revija Time pa ga je uvrstila na lestvico stotih najbolj vplivnih Zemljanov.

Nastopil je tudi v Ljubljani, in sicer leta 2000 v sklopu turneje Brand New Day v Hali Tivoli, leta 2011 pa v Areni Stožice v sklopu turneje Symphonicity, na kateri je svoje skladbe predstavljal v simfoničnih aranžmajih.

Stingu bodo nagrado, ki jo podeljuje britanska veja organizacije BMI, ki deluje že 65. leto, izročili prihodnji mesec.

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.