Glasba

VIDEO: Dubioza kolektiv pravijo ...

Zenica, 03. 04. 2013 06.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zasedba Dubioza kolektiv iz Zenice ponuja nov videospot za pesem Kažu. Ta napoveduje šesti studijski album Apsurdistan, ki bo izšel 15. aprila, brezplačno pa ga bodo ponudili tudi preko svoje spletne strani. Oglejte si ga!

Dubioza kolektiv ponujajo nov animirani videospot za pesem Kažu, album Apsurdistan pa izide 15. aprila.
Dubioza kolektiv ponujajo nov animirani videospot za pesem Kažu, album Apsurdistan pa izide 15. aprila. FOTO: Organizator

Animiran videospot za pesem Kažu je prvi videospot z novega albuma Apsurdistan bosanske zasedbe Dubioza kolektiv ki bo 15. aprila na voljo za brezplačen prenos na njihovi spletni strani, hkrati pa bo od tega dne plošča naprodaj tudi v fizični obliki. Avtorja spota sta režiser in animator Toni Huml ter risar stripov Filip Andronik.

Toni je grafik iz Sarajeva, ki se z animacijo in video produkcijo ukvarja že od leta 2004. Njegovo delo vključuje številne oglaševalske kampanje, kratke animirane filme in glasbene videospote. Filip je risar stripov iz Sarajeva. Njegova dela so izdana v številnih domačih in tujih izdajah, medtem ko je njegov osrednji avtorski projekt strip nadaljevanka Amnezija, v kateri je superjunak, ki ima probleme s spominom.

"Pesem Kažu govori o splošno sprejetih 'resnicah', s katerimi smo vsakodnevno bombardirani s strani medijev, oglaševanja, sosedov in družine. Te 'resnice' najpogosteje temeljijo na nepreverjenih informacijah in govoricah, ki imajo nič ali malo podlage v konkretnih dejstvih. Ob pomoči magične besede 'pravijo' (kažu) nadoknadimo pomanjkanje argumentov, ker je tisto, kar misli večina (država, soseska in svet), verjetno resnica in se od posameznika pričakuje, da naredi tako kot večina," menijo člani zasedbe.

Zasedbo čaka bogata koncertna sezona, saj se bodo predvsem posvetili poletnim festivalom, od madžarskega Szigeta, pa vse do Schengenfesta, Lovefesta, festivala Pohoda in festivala Rencontres et Racines v Franciji.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bit_?e_bolje?
04. 04. 2013 18.23
+0
dubioza so carji, ker dejansko sploh ne pohajo(oz redkokdaj), se pa več kot zavedajo njenih lastnosti in jo odlično promovirajo ;)
halal
03. 04. 2013 12.14
+11
od Vatikana do Irana ilegalna je marihuana.......carevi