Glasba

VIDEO & FOTO: Julio Iglesias navdušil

Ljubljana, 07. 06. 2008 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alesh Maatko
Komentarji
7

Večni šarmer, neustavljivi karizmatični pevec za vse generacije, Julio Jose Iglesias, je tokrat obiskal Ljubljano, kjer je v Hali Tivoli navdušil slovensko občinstvo.

Izjemno sem počaščen, da se sporočila iz moje glasbe prevajajo v razne svetovne jezike - to je ena izmed stvari, na katere sem najbolj ponosen. Julio Iglesias

Julio Jose Iglesias, ki se je rodil v Madridu, je leta 1968 presenetil svet, ko je s svojo pesmijo La Vida Sigue Igual zmagal na najprestižnejšem glasbenem festivalu The Benidorm. Kmalu zatem je podpisal prvo pogodbo s špansko založniško hišo Columbia Records Company in kasneje istega leta omenjeno zmagovalno pesem izdal kot svoj prvi singel. Ta je takoj postal največja uspešnica v Španiji in tako so se Juliu odprla vrata v svet.

Izdal je 80 albumov v angleščini, španščini, francoščini, portugalščini, italijanščini in nemščini. Prvi album v angleščini z naslovom 1100 Bel Air Place je izdal leta 1984 in z bliskovito hitrostjo je dosegel multi-platinasto naklado! Hkrati je še istega poskrbel za pomemben most med evropsko in ameriško glasbo, saj je njegov duet z Williejem Nelsonon, To All The Girls I Loved Before, postal eden največjih hitov vseh časov.

Večni šarmer Julio je zapel nekaj svojih največjih uspešnic.
Večni šarmer Julio je zapel nekaj svojih največjih uspešnic. FOTO: Alesh Maatko


S pomočjo enega najlepših glasov popularne glasbe je Julio Iglesias presegel vse ovire, med njimi tudi jezikovne. Njegove pesmi so ena za drugo postajale velikanske uspešnice in če upoštevamo številne albume, posebne nastope, turneje, televizijske nastope in neštete nagrade, se zdi, kot da ni imel kaj dosti časa še za kaj drugega v življenju.

Večni šarmer in neustavljivi karizmatični pevec za vse generacije, Julio Jose Iglesias, se je tokrat prvič ustavil tudi v Ljubljani, kjer je v Hali Tivoli s svojimi največjimi uspešnicami navdušil slovensko občinstvo.

Julio Iglesias je zapel tudi v duetu s spremljevalno vokalistko.
Julio Iglesias je zapel tudi v duetu s spremljevalno vokalistko. FOTO: Alesh Maatko


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

B.Loki
07. 06. 2008 20.24
koncert je bil obupen. Hulijo je krulil ko prašič, ozvočenje je non stop proizvajalo boleče zvoke za ušesa (piskanje, popačenje zaradi glasnosti), tako da človek več kot 1uro ni mogel zdržati. Hulijo je malo prevelik egocentrik, orkester je bil na 10% njegove jakosti, back vokali pa na 20%.
MJOY88_11
07. 06. 2008 17.13
Julio, največji jebach na svetu!
Luka Sara Koren
07. 06. 2008 17.07
uni tadrugi iglesias je lpši....:d TAMLAJŠI
pinacalada
07. 06. 2008 16.02
jest bi raje vidla da bi prišel njegov sin Enrique, to bi bil šele koncert!!!! Enrique, Enrique!!!!
Zatarra
07. 06. 2008 14.45
A ni to(bilo) pričakovano? ;-) Ni bil edini koncert s tako publiko prve vrste ...
pinokija
07. 06. 2008 14.43
Mene je pa zmotila slaba kakovost video posnetka v tej novici. Če je amatersko razumem, če je pa vaša hiša to snemala je pa žalostno.
infa
07. 06. 2008 14.25
on je navdušil ozvočenje in publika pa porazno ko sem gledal na goste, ki so sedeli v spodnjem delu kjer naj bi bili eminentni gostje, me je spominjalo na posnetek nekega koncerta iz Kitajske, kjer so vsi sedeli kot Terra cota,na koncu pa na direktivo aplavz. roko na srce slovenclni smo malo preveč zahojeni za take prireditve, vsaj tisti, ki si kupijo najdražje sedeže