Glasba

VIDEO: Gregor Arh – mokre sanje slovenskih glasbenikov

Ljubljana, 08. 03. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V poplavi kvazi-instant pevcev smo naleteli na Gregorja Arha, doktorja znanosti, ki ni zaljubljen le v svoj avtomobil, ampak tudi v glasbo. Gregor pa ne zna le peti in igrati na kitaro ter bobne, ampak je posnel in zmontiral tudi svoj prvi pravi videospot.

Arh v spotu nesramežljivo pokaže tudi nekaj gole kože.
Arh v spotu nesramežljivo pokaže tudi nekaj gole kože. FOTO: YouTube
Pogled, ki oboževalkam šibi kolena.
Pogled, ki oboževalkam šibi kolena. FOTO: osebni arhiv

Arh, ki se z glasbo ukvarja od sredine osnovne šole, je zaprisežen predvsem bluesu, rock'n'rollu in staremu rocku. ''Še vedno najbolj uživam, ko v kleti za svojo dušo preigravam stare blues komade, sicer pa moj repertoar obsega tudi kar nekaj slovenskih in jugo 'evergreenov', prav tako pa se v njem najde tudi veliko novejših pop/rock komadov,'' nam je povedal po duši glasbenik, po profesiji pa kemik, ki je leta 2010 uspešno zagovarjal doktorsko nalogo z naslovom Določevanje hlapnih organskih snovi pri neciljani analizi.

V svojem dovršenem domačem studiu, ki ga krasijo podobe Erica Claptona, Jimija Hendrixa, Carlosa Santane in Elvisa Presleyja, najraje igra na svoj najljubši inštrument, kitaro: ''Če je treba, brez problema poprimem tudi za bas kitaro ali pa se usedem za bobne. Orglice mi nekako ne grejo, klavir ima pa preveč tipk.''

Arh je pred časom za svojo pesem Senca posnel tudi svoj prvi pravi videospot. ''Senca je pesem, ki govori o dveh plateh ljubezni. Na eni strani govori o zaljubljenosti, na drugi strani pa o tem, da zgolj zaljubljenost nikakor ni dovolj za resno zvezo... Namreč ko začetna čustva nekoliko usahnejo, nekatere stvari vidiš v povsem drugačni luči... Kot verjetno večina pesmi, ki jih poslušamo, je bila tudi Senca napisana za eno punco. Navdihnila me je pa kar lastna zgodba.''

Zaenkrat je posnel 10 avtorskih komadov, kar nekaj pa jih ima napisanih in še čakajo na snemanje. Njegova želja je, da bi mu enkrat v bližnji prihodnosti uspelo posneti album.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KoTepici
14. 03. 2013 21.37
+3
Zdej se pa res vidi da ma TIP veze... na POPu.... sem zadel a kaj? kaj...? so takoj moj komentar zbrisali. LE zakaj. Resnica boli a? a? kaj? kaj?
thinkP
08. 03. 2013 11.22
-9
Mislim da doktorati so povsem napačno interpretirani v takih člankih.. Kaj ima to veze sploh?? Že kadri so bolj bogi, da ne govorim o prehodih med njimi, kaj šele o komadu... Mogoče pa ni dela za take doktorje in zacnejo komade delat? Če gre po sledeh "znanih" ki so jim zmanjkale ideje za komade in zaradi stiske grejo filme za odrasle snemat (ker drugega ač niso sposobni, kaj šele kaj fizično delat), je ta doktor že na pravi poti...
enxx
08. 03. 2013 08.38
+2
Saj je Artur tudi doktor znanosti, vsaj dvakratni, če se ne motim ...
Klemen80
08. 03. 2013 07.23
+8
Pa dobro. Kdo se tukaj norca dela? 24ur z objavljanjem al ta tip?