Glasba

VIDEO: Happy Ol' McWeasel Jerneju Dirnbeku speljali Jano Morelj

Ljubljana, 15. 09. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Happy Ol' McWeasel je poletne dni polno izkoristila in poleg številnih nastopov tako doma kot v tujini posnela še videospot za pesem Blow. K sodelovanju so fantje povabili vremenarko Jano Morelj in pevca in kitarista skupine Mi2 Jerneja Dirnbeka, ki sta v videospotu poleg članov skupine odigrala glavni vlogi.

Nagajiv in humorja poln videospot odraža navihanost, energijo in veselje - prav takšna pa je tudi pesem Blow, ki se nahaja na njihovem zadnjem albumu z naslovom Heard Ya Say!. Tokrat so fantje zavrteli čas nekoliko nazaj, natančneje v osemdeseta leta, skozi humoristično zgodbo pa prikažejo popotovanje po slovenski obali, na katerem ne manjka prigod in vragolij. Slednje skupini tudi v današnjem času niso tuje.

Člani skupine Happy Ol' McWeasel
Člani skupine Happy Ol' McWeasel FOTO: Bojan Atanaskovič

Na vprašanje, ali bo tokratno snemanje videospota skupini po čem ostalo še posebej v spominu, so nam fantje v en glas odgovorili: "Zaradi same kostumografije 80 let smo s strani mimoidočih na cesti poželi marsikateri radovedni pogled in nasmeh, kar nas je seveda še dodatno podžgalo, spravilo v dobro voljo ter pognalo v akcijo. Seveda nam brez dobre ekipe ter Jane in Jerneja, ki sta vlogi odigrala vrhunsko, ne bi uspelo. Zato smo resnično veseli, da se je trdo delo priprav na spot in samo snemanje poplačalo."

Fantje so v svojih kostumih poželi številne radovedne poglede.
Fantje so v svojih kostumih poželi številne radovedne poglede. FOTO: Bojan Atanaskovič

Za produkcijo videospota je tudi tokrat poskrbela ekipa Mediaspot z režiserjem Perico na čelu, pod delo postprodukcije se je podpisal Erik Margan, za scenarij pa je večinoma poskrbela skupina sama.

Člani skupine Happy Ol' McWeasel pravijo: "Življenje je že samo po sebi preveč resno, da se ob tem ne bi poskusili domisliti dodatne zabave."

V glavnih vlogah poleg članov skupine nastopata Jana Morelj in Jernej Dirnbek.
V glavnih vlogah poleg članov skupine nastopata Jana Morelj in Jernej Dirnbek. FOTO: Bojan Atanaskovič

Letošnje leto je za skupino Happy Ol' McWeasel izjemno produktivno in delavno, saj so bili fantje poleg izdaje že drugega videospota v letu dni zelo aktivni tudi na koncertnih odrih doma in na tujem. Letos je skupina med drugim nastopila tudi na največjem švicarskem rock festivalu Paleo Fest, ki je bil s 40.000 obiskovalci razprodan kmalu po uradni najavi že več mesecev pred samim datumom festivala. Poleg naših fantov so na isti dan nastopili tudi veterani in legende heavy metal glasbe Iron Maiden, na festivalu pa smo v vlogi nosilcev enega izmed večerov lahko videli tudi Muse, Massive Attack, The Chemical Brothers in druge.

Letošnje leto je za skupino Happy Ol' McWeasel izjemno produktivno in delavno.
Letošnje leto je za skupino Happy Ol' McWeasel izjemno produktivno in delavno. FOTO: Bojan Atanaskovič
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TRUMPP
15. 09. 2016 17.15
-1
Jana je kar za oženit,....pa to.
nevica
15. 09. 2016 14.36
+9
Video, kot da bi ga posneli Čehi leta 70.
Aleš Gantar
15. 09. 2016 10.51
+12
prostor za kletvice... če bi vam en video, ki ga pogledam delal, ne bi bilo tudi nič narobe.... zmeraj pride do neke napake, aaa važno pa je, da se reklama cela odvije..... prostor za kletvice
Eastman
15. 09. 2016 12.12
+3