Glasba

VIDEO: Kakšno iluzijo vidijo Eskobars?

Ljubljana, 27. 05. 2015 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zasedba Eskobars predstavlja nov videospot za skladbo Iluzija. Nahaja se na njihovem (še vedno) aktualnem albumu Ni dovolj!, za vizualizacijo pa je spet poskrbel njihov sodelavec Domen Lo. Oglejte si ga!

Eskobars predstavljajo novo animirano mojstrovino za videospot pesmi Iluzija.
Eskobars predstavljajo novo animirano mojstrovino za videospot pesmi Iluzija. FOTO: Janez Volmajer

Uspešno sodelovanje z režiserjem, animatorjem in ilustratorjem Domnom Lojem in zasedbo Eskobars se nadaljuje. Potem, ko je bil odgovoren za njihov prejšnji videospot Dej povej, je tudi tokrat ilustriral in animiral zgodbo skladbe Iluzija v pravo vizualno poslastico. Ukvarjal se je s tematiko omame in posledicami, ki jih omama prinaša posamezniku, tokrat iz stališča posameznikove individualne izkušnje dojemanja svoje notranjosti ter zunanjega sveta. Predstaviti poskuša prehod med enim in drugim stanjem, raziskuje njuno povezavo v kontekstu sprememb počutja in vedno večje osamljenosti, ki jo omama neizogibno vnese v uporabnikov vsakdan.

Prizor iz videospota za pesem Iluzija.
Prizor iz videospota za pesem Iluzija. FOTO: Izvajalec

Glavnega akterja videospota tako lahko spremljamo skozi cikle prihodov v ter vrnitev iz okolja lokala, kjer steklenica piva načenja meje med resničnostjo in fantazijo, s tem pa se spušča na nivo simbolizma, znotraj katerega se lik naenkrat znajde. Likovna simbolika se tako direktno nanaša na nihanja v razpoloženju in razmišljanju, skozi katera prehajajo liki v animiranem filmu – člani skupine Eskobars.

Videospot so že predstavili na nekaterih dogodkih v Izoli in Ljubljani, projekciji obeh videospotov pa pospremili z akustičnim koncertom. Energija skupine in vsakič nekoliko prirejena izvedba že poznanih hitov njihovih privržencev nikoli ne pustijo na cedilu. Oglejte si videospot!

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

super_man
02. 06. 2015 15.54
ja tale spot pa ni bohve kaj.
veselinko123
27. 05. 2015 16.13
-1
Pa kamebriga nek bedn eskobar