Glasba

VIDEO: Mačka ujela Čuka

Ljubljana, 24. 04. 2014 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pesem Mačka skupine Čuki je dobila tudi svojo vizualno podobo. Seveda se nam je ob tem porodilo vprašanje, katera je v resnici ta mačka, ki jo opevajo Čuki.

Točnega odgovora na to vprašanje nam ni uspelo dobiti, nam je pa zato avtor pesmi Jože Potrebuješ razkril, zakaj je za glavno mačko, ki se kot v risanki iz simpatičnega dekleta prelevi v pravo žensko mačko, izbral vrhunsko hip hop plesalko Petro iz Ljubljane. Povedal nam je, da so Petro za glavno vlogo izbrali zato, ker se zares giblje kot kakšna mačka. Prve stranske vloge v tem videospotu pa za spremembo nima simpatični pevec Jernej, pač pa plišasti mačkon, ki ga je Čukom naredila Dragica Toplišek, Jernejeva sodelavka iz vrtca v Škofji Loki.

Hudomušna pesem je sicer polna prispodob o tem, kaj te simpatične živalce počnejo z mačkoni; jih ovijejo okrog svojih krempljev in na koncu seveda ujamejo v svojo past - kot miške. Potrebuješ pravi, da je navdih za pesem dobil tudi na vsakoletnih pustovanjih, saj se mu zdijo ravno dekleta, oblečena v mačke, tigrice ali levinje, najbolj seksi. "Neka usodna podobnost je med mačkami in 'dobrimi mačkami'," meni Jože. Sicer pa to ni prva žival, ki jo v svojih pesmih opevajo Čuki. Do zdaj so prepevali že o krokodilčkih, komarju in štorkljah, kar v bistvu ni nič čudnega, saj so vsi člani skupine veliki ljubitelji živali. Jože in Matjaž imata doma mucke, Jernej psičko, Vinko pa kar celo farmo raznih živali.

Petra se je v vlogo mačke, ki je ujela Čuke, izvrstno vživela.
Petra se je v vlogo mačke, ki je ujela Čuke, izvrstno vživela. FOTO: Danijel Vovk

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Surfjanko
24. 04. 2014 20.02
+54
pa dejte noooo....mal ze odraste..