Glasba

VIDEO: Poje na 'playback'?

Ljubljana, 29. 10. 2012 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vse bolj priljubljena pevka Kataya, ki je prejšnji teden na 24ur.com ekskluzivno predstavila svojo novo pesem Novi svet, nam je zaupala nekaj podrobnosti glede svojega nastopanja, med drugim tudi, ali poje v živo.

Marsikdo ne verjame, da Kataya na nastopih poje v živo.
Marsikdo ne verjame, da Kataya na nastopih poje v živo. FOTO: Helena Kermelj

V današnjih časih, ko je tehnologija vse bolj napredna, morajo glasbeni izvajalci večkrat dokazali svoj pevski talent, saj jim marsikdo ne verjame, da pojejo v živo. Zaradi tega so tudi vse bolj na udaru negativnih kritik. Ker smo na nedavni prireditvi videli odličen nastop pevke Kataye, nas je zanimalo, ali si tudi ona pomaga s playbackom.

"Na nastopih prihajajo do mene ljudje, ki me sprašujejo, ali pojem na playback. Na vseh nastopih pojem samo in izključno v živo. Na odru pustim pot, energijo in glasilke. Na nastopih občinstvo z mano žura in poje, se pa najde kakšen, ki ne verjame in preveri moj mikrofon. Če bi bilo po moje, sploh ne bi dovolila nastopanja pevcev, ki samo odpirajo usta. To bi bil moj prvi pogoj, da si glasbenik/pevec/artist," je za 24ur.com povedala Kataya, ki s svojimi nastopi v živo vedno navduši zbrano občinstvo.

Mlada pevka je z didžejem Majem pred kratkim nastopila tudi na ljubljanskem maratonu, kjer je kljub slabemu vremenu prepevala in spodbujala neustavljive tekače.

Poglejte si kratek video, ki ga je posnela ena od njenih oboževalk Urška Krek, ter se prepričajte na lastne oči in ušesa, ali Kataya res poje v živo.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheSmartHead
30. 10. 2012 18.51
+2
Sicer prvič slišim za njo, ampak sodeč po videjih iz YT poje v živo in to dobro! Njen avtorski komad mi pa ni všeč, odpoje komade v angleščini veliko bolje :)
Ajgamanijak
30. 10. 2012 18.26
+1
BRAVO KATAYA! PONOS SLOVENIJE :)
miša2
30. 10. 2012 14.35
+5
Svaka čast,izvrsten glas,go girl!
Rise of the Gunners
30. 10. 2012 10.14
+21
Večji problem je pomoje to da 99.9% folka še ni slišalo za to \'\'pevko\'\'.
Ajgamanijak
30. 10. 2012 18.26
+1
stvar je preprosto ze resena s tem, da se zdaj govori o njej ;) in tako ni vec neznana ;) LP