Glasba

VIDEO: Stroga učiteljica nad ’učence’ kar s šibo

Ljubljana, 01. 04. 2013 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ansambel Bitenc predstavlja svoj novi videospot, ki so ga posneli na zanimivi lokaciji – v Slovenskem šolskem muzeju. Člani ansambla so sedli v šolske klopi, nad njimi pa je bdela zelo stroga učiteljica.

Člani ansambla so povedali, da je bilo na snemanju zelo zabavno.
Člani ansambla so povedali, da je bilo na snemanju zelo zabavno. FOTO: osebni arhiv

Ansambel Bitenc premierno predstavlja videospot za živahno Jecljavo polko. Del spota so posneli v Slovenskem šolskem muzeju v Ljubljani, kjer imajo tudi staro učilnico iz časov, ko so bili učitelji precej bolj strogi. Tako je bilo tudi tokrat, saj je učiteljica Maja pridno vihtela svojo šibo, člani ansambla pa so morali celo klečati v kotu na trdih semenih. Nekoč običajno prakso kaznovanja za ne preveč pridne učence je preizkusil tudi Jani Pavec, ki se je podpisal pod režijo videospota. Drugi del spota so bitenci posneli v eni od gostiln na obrobju Ljubljane.

Člani ansambla sicer trenutno pridno vadijo, saj se pripravljajo na snemanje tretjega albuma, ki bo nosil naslov Na znano cesto stopi, izdali pa naj bi ga konec maja. Dve pesmi so premierno predstavili na lanskem velikem koncertu, ki so ga pripravili ob peti obletnici delovanja.

Ansambel Bitenc je najbolj znan po pesmi Naj breze govorijo, ki jim je prinesla zmago na tekmovanju Slovenski slavček 2008, za pesem pa so prejeli tudi prestižnega diamantnega slavčka. Poleg številnih nastopov, ki jih imajo v Sloveniji, so se predstavili tudi slovenskim izseljencem v Kanadi in ZDA, nastopili pa so tudi v Avstriji in Nemčiji, kamor se vračajo v kratkem.

Režijska palica (šiba) je bila v rokah Janija Pavca.
Režijska palica (šiba) je bila v rokah Janija Pavca. FOTO: osebni arhiv

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dart Vejder
01. 04. 2013 17.31
+3
Sami stari v šoli. A je kdo sdsovce poslal v šolo?
Explainator
01. 04. 2013 15.18
+5
to je danes hec..sam včasih smo jih mi s tem res fasal
Miha Piha 1
01. 04. 2013 21.01
+3
in zdej bi mogli da bi see navadli reda ne samo sikat :D
nikolaj
01. 04. 2013 15.11
+1
*rozlee
01. 04. 2013 14.49
+4
Velke tablice imajo... IPAD novi model...