Glasba

YoungunZ Tour 4

Ljubljana, 09. 11. 2006 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iskanje 15 obetavnih skupin, ki bodo izbrane prek razpisa, se bo začelo 15. novembra.

Sphericube
Sphericube FOTO:

Mlade pištole so spet v akciji! Razpis, prek katerega bodo organizatorji skušali pridobiti 15 obetavnih skupin, se bo začel 15. novembra.

Organizatorji večkrat poudarjajo, da je YounGunZ Tour vsakoletni projekt, s katerim bodo pozornost preusmerili s koncertno neaktivnih zvezdnikov na zasedbe, ki bi si zaslužile status v druščini priznanih glasbenih izvajalcev.

Wet Bed
Wet Bed FOTO:

Tudi letošnja turneja bo združila 15 skupin, ki bodo izbrane prek razpisa. Te skupine se bodo pojavile na kompilacijski zgoščenki, kar pomeni, da jih bo vseh 15 imelo priložnost svojo skladbo posneti v pravem studiu.

Na vsakem od petih koncertov se bodo predstavile tri zasedbe, med katerimi bo strokovna žirija izbrala finaliste, ki bodo odigrali koncert na tujem in se potegovali za dve mesti na tridnevnem potepanju pa največjih slovenskih klubih.

Wejn & The Genzis
Wejn & The Genzis FOTO:

Razpis za sodelovanje na četrtem Youngunz Tour se torej začenja na dan otvoritvenega koncerta, ki se bo 15. novembra zgodil v ljubljanskem Orto baru. Zbiranje prijav bo potekalo do 15. decembra in nekaj dni kasneje bodo razglašene zmagovalne skupine.

Na otvoritvenem koncertu bodo nastopile tri zmagovalne skupine prejšnjih edicij Youngunz-a: Sphericube, Wet Bed, Wejn & The Genzis.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.