Glasba

Zgodovinska fuzija - Pomlad

Ljubljana, 18. 03. 2008 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Člani skupine Big Foot Mama so znova presenetili, saj so na Viktorjih z Ansamblom Lojzeta Slaka skupaj zapeli o pomladi.

Nenavadna kombinacija: Lojze Slak in Big Foot Mama.
Nenavadna kombinacija: Lojze Slak in Big Foot Mama. FOTO: Damjan Žibert
Ker duet 'Big Foot Mama - Ansambel Lojzeta Slaka' ni bil oglaševan in je ostal do zadnjega trenutka skrivnost, je bil šok občinstva na prireditvi v Cankarjevem domu in številnih gledalcev pred televizijskimi zasloni toliko večji.

Na letošnji podelitvi viktorjev smo bili priča morda najbolj nenavadni kombinaciji v zgodovini slovenske glasbe: velikani rocka so bili z legendami narodno - zabavne glasbe hkrati na istem odru, v istem komadu Pomlad.

Včasih sanje, danes realnost - Big Foot Mama in Lojze Slak skupaj na odru, na podelitvi viktorjev.
Včasih sanje, danes realnost - Big Foot Mama in Lojze Slak skupaj na odru, na podelitvi viktorjev. FOTO: Damjan Žibert
Višek seveda sledi v tretjem delu, ko električna kitara in harmonika na prav odštekan način skupaj drvita skozi udarni solo, glasovno pa se vsak v svojem stilu prepletajo rezki Grega Skočir in žametni večglasni Fantje s Praprotna.

Takšna kombinacija, ki smo jo videli na prireditvi, je bila še pred desetletjem nepredstavljiva, saj je tradicionalno vedno veljalo, da so rokerji in narodnjaki na nepremostljivih in nasprotnih si polih. A prav ta stereotip je tako v članih Big Foot Mame kot v Lojzetu in njegovih fantih že nekaj časa netil adrenalin - natančneje tri leta.

Ansambel Lojzeta Slaka
Ansambel Lojzeta Slaka FOTO: Damjan Žibert
A ko so že mnogi mislili, da so to skrajne možne meje sodelovanja med rokerji in narodnjaki, je prišel čas za še en korak naprej: da skupaj tudi zaigrajo.

Že leta 2005 so Bigfooti na praznovanje 15. obletnice delovanja med drugim povabili prav Ansambel Lojzeta Slaka, ki je za tisto priložnost njihovo pesem Neki sladkega priredil v lep valček Nekaj sladkega, priredba pa je nato postala stalen del Slakovega železnega koncertnega repertoarja.

Big Foot Mama
Big Foot Mama FOTO: Damjan Žibert

Vsa čast Slakom, da so kljub prihajajoči visoki 45-letnici delovanja pokazali neobremenjenost in odprtost do drugačnega. Big Foot Mami je bilo to v največjo čast. Fuzija refoška in cvička, kot sta se izrazila voditelja Viktorjev, je bila popolna.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bossttjan@yahoo.com
19. 03. 2008 12.50
Glede na to da so bfm dobri glasbeniki in jih spoštujem bi se lahko basist bolj potrudil in ob pravem času zamenjal akord ali pa bi se potrudil in naučil nekaj najlažjega-polko
neki.debil@email.si
18. 03. 2008 23.42
gigi...itak da so velikani slovenskega rocka kaj ti ni jasno model ....nimajo se sami, ampak so jih ljudje nardili ;););)...in ene večjih legend slo rocka ;););)
Gašper Blaži? 1
18. 03. 2008 22.08
ne kritiziram BFM in Slaka, ampak tistga k je napisu člank. Sicer dober komad, v živo b še bolj sekal
vulpes@email.si
18. 03. 2008 21.56
ka eni ste tu sam zarad tega,da se pametni delate in kritizirate stvari...??mislim,zamislite se malo...!drgač pa carski komad,pa me prav nič ne briga,če so to kere skupine že delale!drgač pa gigi38,pa postani ti legenda in bodo še o teb malo pisal na 24ur...
gigi39
18. 03. 2008 20.53
du pa so velikani Roka???? a Big food mama???? heheheheheheheheh ma dej nehite ga srat se imajo ja za ene legende ma bodo moral še veliko polete popapcat.... se mi zdi prou smešno....
jurek84@volja.net
18. 03. 2008 20.52
Zakon! Mislim potrudili ste se... Všeč mi je ker ima Big Foot Mama odštekane ideje, pa jih tudi izvede, da ne ostaja samo pri besedah....
Gašper Blaži? 1
18. 03. 2008 20.38
ej a živite pod skalo al kaj? To ni nič novga. Leningrad Cowboys so že to naredil. Pol še metalci kt korpiči, Turias, Moonsorrow, Windir, Finntroll,... sej je dober komad