Koncerti

FLOW festival (26. do 28. junij)

Tobačna mesto, Ljubljana, 26. 06. 2015 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

najava festivala

FLOW FESTIVAL
Kreativna Eksplozija Urbane Kulture s Posluhom za Okolje
26. - 28. 6. 2015 @ Tobačna mesto, Ljubljana

ROISIN MURPHY * PET SHOP BOYS
METRONOMY * RUN THE JEWELS * CARIBOU
JOSE GONZALES * DERRICK MAY * BONOBO DJ Set * DIXON * AME

DJ Koze * Bad Copy * Edo Maajka * Torul * The Stubs * idr.
(skupaj več kot 50 glasbenih gostov iz 13 držav na 3 odrih)

Ulična umetnost * Art & Dizajn * Junaki Kickstarterja * Flow Talks

Vrhunska kulinarika * Festival 'craft' piv & slovenskih vin

Eden najbolj najbolj unikatnih festivalov na svetu, se širi iz domačih Helsinkov. FLOW bo Ljubljano obiskal med 26. in 28. junijem, ob glasbenih zvezdah, kot so Roisin Murphy, Pet Shop Boys, Metronomy, Caribou, Derrick May, Dixon. Ame in Run The Jewels pa bo nudil ustvarjalni naboj, ki preveva sodobno kulinariko, kot tudi zgodbe, s katerimi Slovenci osvajamo Kickstarter in umetniško sceno.

Po glasbeni plati, se lahko FLOW kosa z najboljšimi festivali v regiji. Po nepozabnem nastopu v Križankah se končno vrača ROISIN MURPHY, prihaja legendarni pop-duo PET SHOP BOYS, JOSE GONZALES vam je zlezel pod kožo vsaj z glasbo v filmu Skrivnostno življenje Walterja Mittyja, METRONOMY, RUN THE JEWELS, CARIBOU in BONOBO sodijo v sam vrh svetovne glasbene avantgarde, DIXON in AME sta prvo in tretje ime vplivne lestvice Resident Advisor DJ list, DJ KOZE in DERRICK MAY sta še vedno zelo propulzivna pionirja tehna, ob njih pa bo Flow ponudil pisano paleto zvočno zelo raznolikih regionalnih glasbenikov in pevcev, ki jih povezujejo kvaliteta, ustvarjalnost, originalnost in iskanje svežih poti.

A POZOR: FLOW JE VEČ KOT GLASBENI FESTIVAL, kakršne je Ljubljana prestolnica gostila doslej. Je odkrivanje in mešanje glasbe, umetnosti, oblikovanja, kakovosti življenja in najboljšega v ljudeh. Helsinki so že zaživeli z njim, nad njim so navdušeni svetovni festivalski vodniki, po desetletju pa se prvič podaja iz Finske.

V Ljubljani se bo Flow ob sveži glasbi naslonil na urbano kulturo, vizualno umetnost in izbrano ponudbo restavracij, pivovarn ter vinskih kleti. Umestitev v Tobačno mesto ni naključna. Le-ta je že 130 let prizorišče številnih zgodb, kot dom Poligona, številnih ustvarjalcev pa simbol tranzicije iz industrijske v družbo znanja, v kateri umetniki in podjetniki ob podpori lokalne skupnosti razvijajo ideje v zgodbe in izdelke, ki osvajajo svet. Pomembna nota festivala je tudi širjenje zavesti o ekologiji, uporabi energije iz obnovljivih virov in recikliranju, zagotovo pa bo prispeval tudi k turistični ponudbi, saj ga bodo obiskali gostje iz cele Evrope.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.