Koncerti

KONCERT SEVERE GJURIN Z ZASEDBO

SNG Drama, Ljubljana, 20. 12. 2015 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Spoštovani,

Severo Gjurin, ki je novembra in decembra 2014 z dvema razprodanima koncertoma navdušila obiskovalce Drama Akustike, bodo tudi na letošnjih predprazničnih koncertih v Drami spremljali: Dejan Lapanja na kitari, Žiga Golob na kontrabasu in Gašper Peršl na bobnih. Skupaj so posneli zadnji Severin singel Ali je še kaj prostora tam na jugu. Zasedba napoveduje nov razvoj Severine glasbene poti in prvi samostojni album, ki prav zdaj nastaja. Na koncertu bo akustično zveneča zasedba poleg novih pesmi interpretirala "marsikateri element" Severine glasbene zgodovine.

Ker so 1. koncert, ki se bo zgodil 13. decembra razprodali, so se v Drami odločili za dodatni koncert, ki bo v nedeljo, 20. decembra, ob 19.00 na velikem odru Drame.

O SEVERI GJURIN

Severa Gjurin je glasbenica in likovna umetnica, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi sodelovanji in uspehi. Z zasedbo Olivija je izdala albume Med moškim in žensko, Brez sramu in brez strahu ter Kjer je toplo. Skladba Brez sramu in brez strahu
z istoimenskega albuma je na Festivalu slovenskega šansona leta 2005 prejela prvo nagrado. Severa pogosto nastopa v tandemu z bratom Galom Gjurinom in gostuje pri njegovem projektu s Simfoničnim orkestrom Cantabile. Njuni glasbeni poti sta koncertno in produkcijsko tesno prepleteni. Gal je avtor Olivijinih pesmi, Kadar sva sama in drugih, pa tudi Severinih novejših, med njimi Kakor da se nič ni zgodilo. Skupaj sta se lotila predelav pesmi Orion, Mlade oči in Telstar ter projekta Hommage Pengov.

Severa sodeluje tudi z Vladom Kreslinom: od leta 2007, ko sta posnela duet Abel in Kajn, so nastale še pesmi Zibaj me, Od višine se zvrti in Zunaj je veter. Kot izvajalka rada oživlja – v prenovljeni obliki – slovenske zabavnoglasbene mojstrovine ter s prenosi literarne poezije v glasbeno obliko širi življenjski prostor teh dveh umetnosti. V slednji sklop sodijo na primer pesem Mile Kačič Sej vame, Prešernova O, Vrba in Iskre Svetlane Makarovič. Decembra 2012 je zaživel tandem z Borutom Činčem, v sodelovanju s katerim je Severa izdala svoj zadnji album Časovne skice. Od leta 2010 redno nastopa v kitarsko-vokalnem tandemu z Dejanom Lapanjo. Z njim sodeluje tudi v pričujoči zasedbi, v kateri jima delata družbo Žiga Golob in Gašper Peršl.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.