Koncerti

NINA BADRIĆ

Cvetličarna, Ljubljana, 18. 04. 2014 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

ODMEVNA NOČ V RITMU NAJBOLJ POPULARNIH HRVAŠKIH POP GLASBENIKOV – NINE BADRIĆ IN POSEBNEGA GOSTA MASSIMA SAVIČA

Obeta se zabava v ritmih najbolj popularnih hrvaških pop pevcev. Nastopila bosta Nina Badrić, pevka z zapomnljivim glasom in stasom. Kot posebni gost bo nastopil prav tako sloviti hrvaški pevec Massimo Savić. Tako bo to zagotovo večer za plesne in glasbene užitke, ki sta jih glasbenika skozi dolgoletno kariero že večkrat potrdila tudi pri slovenskemu občinstvu. Karizma, močna vokala, stas in odlična instrumentalna zasedba, ki spremlja Nino Badrić in Massima Savića, bodo zaznamovali ta večer. Po izkušnjah iz preteklih let se bo ta nedvomno prevesil v noč …

Massimo Savić in Nina Badrić sta z enim največjih hitov Stranac u noči javnost opozorila na izviren duet že pred desetimi leti. Tako je bilo le še vprašanje časa, kdaj bosta ponovno skupaj stopila na oder in s prepoznavno kombinacijo vokalov ter izrednim občutkom za izvajanje ponovno osvojila občinstvo. S skladbo Prospi riječi sta pred dobrim letom replicirala pobudi občinstva in zdaj skupaj s svojimi največjimi uspešnicami prihajata v Slovenijo.

Glasbenika, ki jima slovenska publika že vseskozi kaže veliko mero naklonjenosti, bosta s koncertom obeležila svoji okrogli obletnici glasbenega udejstvovanja. Massimo svojih uspešnih 30, Nina Badrić pa jubilejno 20. leto koncertiranja doma in v tujini.

NINA BADRIĆ

Nina Badrić, ena najbolj cenjenih in priljubljenih hrvaških glasbenic, obeležuje že 20. obletnico svojega ustvarjanja. Svet pa jo je – če ne prej – gotovo opazil leta 2012, ko je s skladbo Nebo Hrvaško zastopala na Eurosongu v Azerbajdžanu.
Srca domače publike je osvojila že pri rosnih devetih letih, ko je kot ena glavnih solistk nastopala v zboru Zvjezdice. S sodelovanjem v zborovskem sestavu se je zbližala z gospelom in se zaljubila v nastopanje.

V 90. je začela s samostojno pevsko kariero in vrhove glasbenih lestvic zasedla s skladbo Ja za ljubav neću moliti. Kmalu je izdala svoj drugi album Personality, s katerim je osvojila nagrado Porin ter postala pevka leta z najboljšim albumom leta.

Ninina kariera se od 1998 strmo vzpenja in tako postane prva hrvaška glasbenica mlajše generacije, ki s pesmijo I am so excited osvaja vrhove evropskih lestvic. Dosežke in nagrade pobira tudi izven meja, priljubljenost energične pevke se tako vztrajno veča.

Nastopa v Italiji, Franciji, Španiji in drugih evropskih državah. Izda sedem albumov in sodeluje s priznanimi svetovnimi glasbeniki. Postane dobitnica kar osmih nagrad Porin – med drugim prejme tudi nagrado strokovne komisije. Je dobitnica Oskarja, ki ga podeljujejo v Bosni in Hercegovini, Črni Gori in Srbiji. In je ena redkih glasbenic, ki je presegla zlato naklado albuma. Njena glasbena širina se kaže tudi z širokim naborom, ki ga izvaja: pop, gospel, blues, makedonska ljudska glasba, pa vse do jazza.

Nina Badrić pa javnost osvaja ne le z glasom, pač pa tudi s stasom. Njen obraz je zaščitni znak prestižnih ročnih ur.

POSEBNI GOST: MASSIMO SAVIĆ

Njegovi opevani koncerti so znani po vrhunskem nivoju vokalne izvedbe in produkcije. Njegovi nastopi z največjimi hiti, kot so Iz jednog pogleda, Dodirni me slučajno, Da mogu in številni drugi, iz leta v leto ostajajo nepozabni. V svoji bogati karieri je ta izjemni mojster nanizal 18 albumov, ki segajo v čase Dorian Gray, na njih pa je sodeloval s številnimi izvajalci.

Preteklo leto je Massimo obeležil 30 let svojega dela in za svoje oboževalce pripravil nepozabno noč v puljski Areni. Tu je še enkrat potrdil, da gre za enega največjih glasbenih velikanov bivše države.

S svojim izjemnim vokalom redno polni hrvaške glasbene lestvice, nenazadnje je pesem Suze nam stale na put kar 16 tednov ostala na prvem mestu HR TOP 40. Massimo pa se že intenzivno pripravlja tudi na novi album, ki naj bi izšel letošnjo jesen. Tokrat bo združil moči s P'Eggyjem Martinjakom, Sandrom Bastiančićem in nekaterimi novimi avtorji.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.