Koncerti

RADE ŠERBEDŽIJA in Zapadni kolodvor

Cankarjev dom, Ljubljana, 23. 12. 2013 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

najava koncerta

TRADICIONALNI PREDBOŽIČNI KONCERT

 

RADE ŠERBEDŽIJA in ZAPADNI KOLODVOR

 

Posebni gost:

VLATKO STEFANOVSKI

 

23. december ob 20.00 @ Cankarjev dom, Ljubljana

Rade Šerbdžija je zagotovo eden izmed najbolj iskanih stranskih igralcev v Hollywoodu, ki veliko snema, a malo koncertira, zato je vsak njegov koncert še toliko večja poslastica za vse ljubitelje dobre glasbe in izjemne interpretacije. Po lanskoletnem razprodanem koncertu v Cankarjevem domu, kjer ga publika kar tri ure ni spustila z odra, se je mednarodno priznani vsestranski izvajalec, igralec, režiser, pisec in poet odločil, da Slovencem pričara še en nepozaben božič, s posebnim koncertom, ki bo 23. decembra v Cankarjevem domu. Z velikim umetnikom bodo oder delili vrhunski glasbeniki Zapadni kolodvor, poseben gost večera pa bo Vlatko Stefanovski. Šerbedžija se bo v petju, recitaciji in v izjemnih vložkih polnih anekdot, dotaknil vseh ključnih točk svoje kariere, in vse to ob romantični spremljavi dveh kitar, violine, harmonike in kontrabasa.

 

Letošnji koncert bo po besedah Šerbedžije nekaj posebnega. Slišati bo nekaj etna, starogradske pesmi, romske balade, zimzelene pesmi, že skorajda ponarodele šansone in tudi nekaj poezije. Tokrat pa bo za posebno vzdušje poleg zapadnega kolodvora poskrbel tudi makedonski virtuoz Stefanovski, ki beleži dolgoletno uspešno kariero.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.