Koncerti

The Star Time Playboys

Okrepčevalnica Repete, Gornji trg, Ljubljana, 15. 09. 2016 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

najava

V četrtek 15. septembra ob 20.00 na Gornjem trgu 18 v sklopu Koncertnih večerov na Gornjem trgu, pred Okrepčevalnico Repete vas vljudno vabimo k poslušanju The Star Time Playboys.

Skupino sestavljajo:

Urban Zotel - kitara
Boštjan Copek - kontrabas
Grega Copek - bobni

The Star Time Playboys so mlad slovenski glasbeni trio, ki se v kratkem času svojega obstoja lahko pohvali z lepo količino nastopov, med pomembnejšemi sta prav gotovo festivala Rollin' Dudes, v Avstriji, in Rockin' Riviera Weekender, v Portorožu, in z ravnokar izdanim prvencem It's Star Time!

Album, ki je izšel na CDju in vinilu bodo tokrat prvič predstavili tudi v Ljubljani. To bo v četrtek 15. septembra v okrepčevalnici Repete – Jazz & Okrepčila. Za glasbo z gramofonskih plošč bo pred, med in po koncertu poskrbel DJ Martin13.

Album vsebuje osem avtorskih skladb, med katerimi so nekatere dozorevale in se izpopolnjevale več časa, nekatere manj. Prva skladba, ki jo je Urban napisal je bila I'm Surfish in so jo naavdihnili Dick Dale in mojstra bluesa Freddie King in Long John Hunter. Surovi posnetek skladbe so objavili 8. Februarja na YouTubu.

It's Star Time je žanrsko zelo različen. Na njem najdemo vplive surfa, rockabillyja, western swinga, jump bluesa in njihovih žanrskih predstavnikov, ki so poleg prej naštetih še npr. Jimmy Bryant, Junior Watson, Chet Atkins, Ike Turner (ex. Ike & Tina Turner), Jimmie Rivers in Jim Capilongo (The Little Willies).

Skladbe so bile posnete v živo v studiu Šmocl, končno podobo pa jim je z masteringom naredil Axel Praefcke, glasbenik berlinskega A-teama, producent studia Lightning Recorders ter član zasedb Cherry Casino & The Gamblers, The Round Up Boys, Ike & The Capers, Spo-Dee-O-Dee in drugih.

V primeru dežja se bo koncert prestavil na bolj suh datum!
Vabljeni!
 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.