Koncerti

(Z)godbe ob KATALENI

CUK Kino Šiška, Ljubljana, 19. 10. 2013 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najava koncerta

(Z)godbe ob Kataleni

Katalena, Patty Diphusa, Vesna Zornik & TangoApasionada, Narat, The Puzzled

Kar se je začelo leta 2001, še kar vztraja. Katalena, to je tista skupina, ki prihaja iz Ljubljane in igra slovensko ljudsko muziko, je v času, ki je pretekel od takrat, nanizala pet plošč, odigrala blizu 500 koncertov, z avtomobili, kombiji in letali prepotovala nikoli prešteto število kilometrov in dobila štiri otroke. Zaenkrat.

Kar se je začelo leta 2001, ne najde svojega konca. Pa saj ga tudi ne išče. Ker Katalena ni samo skupina, ki prihaja iz Ljubljane in igra slovensko ljudsko muziko. Je tudi kreativni kolektiv, zbir posameznikov, ki so v vseh teh letih samostojno in v raznih navezavah posneli lepo število albumov, sodelovali pri gledaliških in plesnih predstavah, filmih, literarnih večerih, državnih proslavah in zborih motoristov. In ob dvanajsti obletnici začetka obdobja, ki se je začelo leta 2001 in ki se noče in ne namerava končati, se Katalena postavlja na oder Katedrale Kina Šiška v Ljubljani z mislijo na vse, kar se je zgodilo v tem času, in v vsaj nekaterih preoblekah, ki to obdobje predstavljajo. Patty Diphusa a. k. a. Boštjan Gombač, Tango Apasionada Vesne Zornik, Naratovo kantavtorstvo, The Puzzled Tiborja Miheliča Syeda, Sinbadove muze Polone Janežič … In seveda Katalena, to je tista skupina, ki prihaja iz Ljubljane in igra slovensko ljudsko muziko.

(Z)godbe ob Kataleni je enkratni, pretežno glasbeni večer z elementi gledališča, mini festival in praznovanje skupne ustvarjalnosti, na katerem bo nastopilo več kot 20 izvajalcev.

Nastopajo:

Katalena (Vesna Zornik, Boštjan Narat, Boštjan Gombač, Polona Janežič, Tibor Mihelič Syed, Robert Rebolj)
Patty Diphusa (Boštjan Gombač, Žiga Golob, Sergej Ranđelovič)
Vesna Zornik in TangoApasionada (Vesna Zornik, Metod Banko, Rok Koritnik, Nikola Matošić, Ernest Miklič)
Narat (Boštjan Narat, Matevž Kolenc, Polona Janežič, Blaž Celarec, Jelena Ždrale)
The Puzzled (Tibor Mihelič Syed, Marko Brdnik, Mario Babojelić, Marko Lasič)

Gostje:

Neca Falk (spremljevalna zasedba: Boštjan Gombač, Boštjan Narat, Žiga Golob)
Tri Zdrave Marije (Ana Duša, Vesna Zornik, Polona Janežič)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.