Tuja scena
Oglas

Ali je Brad Pitt res slovenske krvi?

Ljubljana, 24. 03. 2009 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Obe vprašanji sta zanimivi. Poskusimo najprej odgovoriti na drugo. V bitki med New Yorkom in Londonom bi mnogo ljudi izbralo prav San Francisco.

Condor Travel
Condor Travel FOTO:

San Francisco je središče planeta Cool. Za tiste, ki bi bili radi "cool", je to mesto zadetek v polno. Ljudje so tu na splošno kalifornijsko sproščeni, zagoreli, dobro formirani – vse v tem mestu je seksi – celo stolpnice San Francisca. Prišleki so tukaj domačini in San Francisco ti hitro zleze pod kožo ter postane del tebe. Pa še nekaj je. Vedno je lažje zaupati mestu, ki ga lahko prehodiš peš. In San Francisco je čudovito obvladljiv tudi za pešce.

Torej za začetek potovanja po Kaliforniji in zahodu ZDA z agencijo Condor travel je najbolj primerno prav mesto, ki se mu zlahka podajo izrazi, kot sta "seksi" in "cool".

Condor Travel
Condor Travel FOTO:

Težje ga je zapustiti in se odpraviti po poti naprej, pomaga pa, če veš, da te na poti čaka še mnogo čudovitih postankov. In ravno potovanje v malih skupinah spominja na potovanja v starih kočijah po divjem zahodu, saj se narava v državah, kot so Utah, Nevada in Arizona še vedno ni izdatneje spremenila. Postanki pri mogočnih velikanih, kot sta Dolina smrti ali Veliki Kanjon, so dih jemajoči. Svojo majhnost pa človek občuti tudi pred najmogočnejšim živim bitjem na svetu, sekvoji, v Sequoya parku.

Condor travel pa vas popelje še naprej, do kričečega Las Vegasa in do Bryce kanjona ter nacionalnega parka Zion, kjer vas lahko presenetijo tudi bizoni, ki se mirno pasejo ob poti. Velikost Velikega kanjona lahko doživiš le v živo.

Condor Travel
Condor Travel FOTO:

In beseda "veliki" je na mestu tudi, ko se bližamo naslednji točki našega potovanja – Los Angelesu, ki je prekrit s plastjo smoga, pravi urbani kolos. Mesto problemov, kjer je vsega preveč – ljudi, avtomobilov, sanj, revščine, kriminala, policije. Vendar je hkrati mesto, ki ga je nemogoče izpustiti ali zaobiti. Tu in tam je kakšen njegov predel, kjer je lahko celo prijetno – kot recimo Santa Monica ali očiščeni Hollywood. In tu je doma televizijska in filmska industrija, ki sta še vedno razlog, da ljudje trumoma prihajajo sem iskat svoj film.

Prav to je naredil tudi mladi Brad Pitt, ko se je z Datsunom pripeljal iz Missourija. In da, govorice, da je Brad Pitt tudi slovenske krvi, bi lahko bile resnične, saj bi se kakšna slovenska Katica z lahkoto mogla poročiti s kakšnim pokončnim Pittom iz Oklahome.

To mešanje vseh narodov in narodnosti je bistvo Amerike, dežele priseljencev, ki so iskali svoj košček zemlje in so se bili za to pripravljeni spopasti z Atlantskim oceanom v malce večji kadi ali se zapoditi preko Skalnatega gorovja ter puščav, da bi dobili svoj košček zlata.

Tako je tudi današnji popotnik bogato nagrajen za svoj trud, saj so Kalifornija in njene sosede z naskokom najzanimivejše države ZDA. To vedo tudi Američani, saj se še vedno tu konča mavrica in začnejo ameriške sanje.

In zakaj prihajamo na obisk sem mi? Mogoče vsak od nas prihaja sem iskati svoj kratki film. Ali pa bi radi videli novo Obamovo Ameriko in se prepričali, da je San Francisco najbolj "cool" in "seksi" mesto na svetu.

Mogoče pa bi radi le v živo videli Brada Pitta in ga vprašali osebno, ali držijo govorice, da se v njem pretaka tudi slovenska kri.

Potujte v Ameriko v majhnih skupinah z agencijo Condor travel. Na ta način boste doživeli pravo Ameriko na pravi način.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA