Tuja scena

Brangelina spet darovala otrokom

Los Angeles, 23. 11. 2010 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brad Pitt in Angelina Jolie, ki sta v dobrodelne namene darovala že precejšnje vsote denarja, sta za otroke namenila še dodatnih 150 tisoč dolarjev. S tem sta izrazila podporo nacionalnemu dnevu posvojitev, ki je bil 20. novembra.

Brad in Angelina prek svoje fundacije pomagata številnim organizacijam.
Brad in Angelina prek svoje fundacije pomagata številnim organizacijam. FOTO: Reuters

Brad Pitt in Angelina Jolie sta z darovanjem 150 tisoč dolarjev organizaciji SOS Children's Villages, ki pomaga otrokom brez staršev, izrazila podporo ob dnevu posvojitev, ki je bil 20. novembra. Prek fundacije Jolie-Pitt Fundation sta zvezdnika pomagala že številnim ljudem.

"Resnično smo hvaležni Angelini in Bradu, ki razumeta pomen družine, ki jo naša organizacija poskuša najti otrokom, ki je nimajo. Pomembno je, da otrok odrašča v zdravem okolju z družino, ki ga podpira,“ so sporočili iz organizacije.

"Angelina in Brad sta pomagala naši organizaciji v Etiopiji, Jordaniji, Darfurju, Čadu in na Haitiju. Zavedata se, da vsi otroci sveta čutijo potrebo po družini.“

Par je lani že daroval 100 tisoč dolarjev centroma v Illinoisu in na Floridi. V centrih SOS trenutno živi okoli 200 otrok in lani za božič je Brad želel pokazati, kako zelo ceni delo, ki ga opravlja organizacija. "V časih pred prazniki se nam zdi precej samoumevno, da smo v krogu najdražjih. Tistim, ki družine nimajo, moramo pokazati, da nam pomenijo ogromno,“ je Brad povedal.

Samo v letu 2008 sta Brad in Angelina v dobrodelne namene darovala skupno 6,8 milijona dolarjev.

Angelina in Brad imata skupaj šest otrok.
Angelina in Brad imata skupaj šest otrok. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Natalija Lesar 1
24. 11. 2010 19.46
LAHKO BI VSI BOGATAŠI KEJ DAROVALI!
X-XY
24. 11. 2010 13.30
Saj v ZDA je ogromno raznoraznih donacij, ker raje dajo drugim za pomoč otrokom, revnim, razvoj, zdravje, raziskave, kot pa državi za davke. Pri nas pa ne bomo tega tako hitro doživeli, so izjeme, ampak.
MM92
23. 11. 2010 22.49
Lepo da tako pomagata, ljudje bi se lahko zgledovali po njih dveh