Tuja scena

Diana se je bala, da bo po ločitvi od Charlesa ob sinova

London, 30. 07. 2017 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Princesa Diana se je v letih pred ločitvijo od princa Charlesa menda resno bala, da bi ji britanski dvor lahko odvzel sinova Williama in Harryja. Zato je bila že takrat pred precej težko odločitvijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Princesa Diana, ki se je na skrivaj borila z bulimijo, depresijo in moževo nezvestobo z njegovo staro ljubeznijo Camillo (takrat še Parker-Bowles, zdaj je vojvodinja Cornwalla), je hotela spregovoriti o grdem ravnanju, ki mu je bila izpostavljena med njenim zakonom s princem Charlesom.

In medtem, ko je njen zakon počasi šel proti prepadu, jo je začelo (upravičeno?) skrbeti, če morda lahko izgubi prav vse. Njen prijatelj James Colthurst je za najnovejšo številko revije People povedal, da se je sprva bala, da bi ji sinova Williama in Harryja odtujili po ločitvi, če bi javno spregovorila o ločitvi.

"Želela je povedati svetu, kako grozljive in nemogoče so bile zadeve v zakonu, a se je bala posledic, saj jo je skrbelo, da bi jo krivili in dali na stran, da bi izgubila mesto mame," je povedal Colthurst.

Princ Charles s sinovoma Harryjem in Williamom.
Princ Charles s sinovoma Harryjem in Williamom. FOTO: Reuters

Seveda se Diana kasneje je odprla in iskreno spregovorila, ko se je izpovedala Andrewu Mortonu za njegovo knjigo Diana: Njena prava zgodba (Diana: Her True Story), ki je izšla leta 1992, istega leta, ko sta se s Charlesom ločila. V slavnem intevjuju leta 1995 za BBC-jevo oddajo Panorama, pa je povedala, da je so bili v njenem zakonu trije.

Kljub strahovom pa Diana ni izgubila sinov, saj sta princa potem preživljala čas tako z očetom kot z mamo, Harry pa je v novem ITV-jevem dokumentarcu, v katerem z Williamom govorita o njunem otroštvu z mamo, povedal, da ju po ločitvi ni videval dovolj, ne enega, ne drugega.

V ZDA pa bodo 9. in 10. avgusta prikazali nov, dvodelen dokumentarec Zgodba o Diani (The Story of Diana), ki bo na ogled na televizijski mreži ABC.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Madeni
01. 08. 2017 09.10
-2
Vse je zasrala sama..vse je vedela, vse ji je bilo jasno...in vse je sama sebi zakuhala..Začetna OBŽRTNOST in to je to..
Karantanija
31. 07. 2017 17.01
+4
Kako žalostno kraljevsko življenje! Ne smemo jim zavidati, kljub neskončnemu bogastvu. Diana ni bila srečna, Charles ni bil srečen in nista bila srečna njuna otroka.
scipio
31. 07. 2017 09.57
+4
"...ob sinova..." Kar bi se seveda tudi 1x1 neizpodbitno zgodilo. Dobila bi solidno pokojnino in umik v programirano izolacijo od windsorjev, vsaj kar se njihovega pompa v javnosti tiče, tako pa se je včlanila v napačen klub in doživela fatalne neprijetnosti. Ali je mogoče mislila, da je na osebni ravni pomembnejša od imperija in monarhije, ali vsaj tistega, kar je od njiju angležem ostalo? No way. Žalostna usoda ene lepe mlade ženske.
vratio se Valter
30. 07. 2017 17.49
+7
Zame ni primeren za kralja.
nevica
30. 07. 2017 17.04
+33
Glede na način kako je ta družina funkcionirala, je bil njen strah popolnoma upravičen. Zakaj se Charels ni poročil Camillo, če je bila že taka ljubezen - ker se je moral poročiti po željah gospe kraljice. Rezultat: eden najbolj žalostnih zakonov na planetu in mrtva Diana. Charles pa je dobro zvozil - ima, kar je hotel, čeprav ne vem, če je še navdušen. Hvala bogu, da se na sinovih pozna vzgoja Diane in nista tako nadčloveško zategnjena in tudi z otroki se popolnoma drugače ravna, veliko bolj družinsko.