Tuja scena

Eagles of Death Metal: Še vedno smo zgroženi

Sacramento, 19. 11. 2015 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kalifornijska rock skupina Eagles of Death Metal, ki je nastopala v pariškem Bataclanu, kjer so teroristi pobili več ljudi, se je po napadih prvič javno oglasila na svojem Facebook profilu in zapisala, da so z mislimi še vedno v Parizu.

Streljanje se je začelo eno uro od začetka koncerta kalifornijske zasedbe Eagles of Death Metal.
Streljanje se je začelo eno uro od začetka koncerta kalifornijske zasedbe Eagles of Death Metal. FOTO: manuwino
Rock zasedba Eagles of Death Metal, kjer sta glavni gonilni sili Josh Homme iz zasedbe Queens of the Stone Age ter Jesse Hughes, ki ima pod vzdevkom Boots Electric tudi solo kariero, so na svoji Facebook strani podali prvo uradno izjavo: "Vsi smo zdaj doma, na varnem, še vedno smo zgroženi in razmišljamo, kaj vse se je zgodilo v Franciji. Naše misli in srca so z našim bratom Nickom Alexanderom, našimi prijatelji Thomasom Ayadom, Marie Mosser in Manujem Perezom ter seveda z vsemi prijatelji in oboževalci, ki so izgubili življenje v Parizu – mislimo tudi na vse njihove prijatelje, družine in ljubljene.

Četudi je ta tragedija zaznamovala vse nas, žrtve, oboževalce, družine, prebivalce Pariza in vse tiste, ki trpijo zaradi terorizma, smo ponosni, da držimo skupaj – s svojo novo družino, združeni v skupnem cilju ljubezni in sočutju. Radi bi se zahvalili francoski policiji, FBI-ju, zunanjima ministrstvoma ZDA in Francije ter še posebno vsem tistim, ki so bili na ničelni točki in nam pomagali, kolikor le mogoče skozi to preizkušnjo, kjer je bilo znova dokazano, da ljubezen vedno zasenči zlo.
"
Izjavo na Facebooku so pospremili z barvami francoske zastave in podobo rok z njihovega albuma Peace, Love, Death Metal.
Izjavo na Facebooku so pospremili z barvami francoske zastave in podobo rok z njihovega albuma Peace, Love, Death Metal. FOTO: Facebook


Na koncu so še zapisali, da so trenutno vsi koncerti odpovedani ter "Vive la musique, vive la liberté, vive la France, and vive EODM."

Na njihovi strani pa so se javili tudi oboževalci zasedbe, ki so bili na koncertu, Maxime Dourlens je zapisal: "Hoteli so ubiti tudi mene in ženo, na srečo jim ni uspelo. Videli smo to, kar nihče ne bi smel videti." Claude Pfeiffer: "Bil sem v dvorani, na srečo sem bil samo ranjen, toda nekateri prijatelji so umrli. Težko je to sprejeti ... Spomnim se kako dobro se je koncert začel, kakšna čudovita atmosfera je bila v dvorani, toda že čez nekaj sekund smo doživeli pekel na zemlji."

Mark Backwell je prišel na koncert iz Londona, zadeli so ga dvakrat: "Na koncertu sem bil še z devetimi prijatelji in srečen sem, da so po čudežu vsi živi, kajti kar nekaj jih je bilo ustreljenih v napadu. Zelo rad pa bi se zahvalil obiskovalki koncerta Kate, ki je z menoj čakala in celoten čas pritiskala na mojo krvavečo rano na roki."
 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA