Tuja scena

'Gledalce bom uporabil za živi ščit pred teroristi'

New York, 23. 08. 2011 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški komik David Letterman se je v svoji oddaji pošteno pošalil iz muslimanskih skrajnežev, ki naj bi ga zaradi norčevanja iz islama želeli ubiti. Dejal je, da bo za živi ščit uporabil kar svoje gledalce.

Letterman se groženj ne boji. Iz njih se celo norčuje.
Letterman se groženj ne boji. Iz njih se celo norčuje. FOTO: Reuters

Prejšnji teden so iz obveščevalne agencije SITE sporočili, da so na neki strani zasledili grožnjo s smrtjo, uperjeno proti Lettermanu. ''Odrezali bomo jezik temu nizkotnemu judu in ga za vedno utišali. Prosimo Alaha, naj paralizira njegov jezik in naj podeli iskrenim monoteistom njegov vrat,'' je zapisal pripadnik teroristične mreže Al Kaida Umar al-Basrawi, ki je kot razlog navedel Lettermanovo šalo o smrti poveljnika Ilyasa Kashmirija, ki je bil junija ubit med ameriškim zračnim napadom v Pakistanu.

S takšnim letalom so Američani po namigu pakistanske obveščevalne službe ubili Kashmirija.
S takšnim letalom so Američani po namigu pakistanske obveščevalne službe ubili Kashmirija. FOTO: Reuters

"Al Kaida je torej izbrala naslednika Osame bin Ladna, njegovo ime je Ilyas Kashmiri,'' so bile prve besede voditelja, ki so razjezile teroriste. ''Ampak veste kaj, ameriško brezpilotno letalo ga je razstrelilo. Z njim tako niso imeli sreče ... '' Letterman je Kashmirija še primerjal z ameriškim patriotom iz ameriške revolucije Paulom Reverejem, ki je bil zelo zaslužen za vzpostavitev nadzornega sistema pred aktivnostmi britanske vojske. Kashmiri naj bi bil v primerjavi z njim le ''šušmar''.
 

''... zavarovan pred džihadom''
Na novico, da mu skrajneži grozijo s smrtjo, se je odzval tudi v svoji oddaji. ''Ljudje, ta večer ste zame, povsem odkrito, več kot občinstvo,'' je dejal v svojem običajnem monologu pred začetkom oddaje Late-night. ''Zame ste kot nekakšen človeški ščit. Se opravičujem, ker sem nekoliko zamudil. V zaodrju sem govoril s človekom iz CBS. Preverjala sva mojo življenjsko zavarovalniško polico, če sem zavarovan pred džihadom.''

Letterman je pozneje še dejal, da je za grožnjo s smrtjo pravzaprav kriv Jay Leno, njegov tekmec za gledanost v večernem terminu.

Ubiti Ilyas Kashmiri.
Ubiti Ilyas Kashmiri. FOTO: Reuters
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

biancawlf
23. 08. 2011 18.45
stos je v tem da on niti ni zid (pobrala info pri nekem drugem viru)
porka.malorka
23. 08. 2011 12.55
Če bi pa kdo rekel kaj čez žide bi pa skočil in grozil da ne vem kaj. Tako kot so napadli gipsona,ko je izjavil samo resnico o njih. Dvolični so ni kaj.
Misija1
23. 08. 2011 12.45
Vse skupaj malo sponinja na ubogega karikaturista, ki je spackal skupaj karikaturo Mohameda, potem pa takoj gor v zrak pol muslimanskega sveta. Pozablljajo pa, da je isti gospod napravil tudi karikaturo Jezusa. Takrat pa je polovica muslimanskega sveta dozivela najlepsi dan. Dvolicnezi!
Ferdo Crni
23. 08. 2011 11.57
Seveda... to je nezaslišano. V naprednio in avandgardni sloveniji je to razglašeno za nestrpnost do drugačemislečih in tujcev, kakor je pompozno naflozal pred nekaj dnevi državni sociolog v svojem prostem spisu. Vsi moramo biti tiho ker lahko užalimo muslimane. *...... Pa bomo tam.....
Misija1
23. 08. 2011 11.41
Seveda da je, ce se zavedas, da se dejansko dela norca iz vsega in to je ravno poanta njegovega showa. Ce pa nekateri tega ne razumejo, pa je to njihov problem. Sej sili jih nihce ne, da naj gledajo njegov show.
needspeed
23. 08. 2011 11.05
Doomsters
23. 08. 2011 10.21
To sploh ni smešn :S