Tuja scena

Jan Plestenjak zmaguje v pokru

Portorož, 03. 01. 2008 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jan Plestenjak je po silvestrskem nastopu v Ljubljani novoletne praznike preživel na Obali, pripravlja pa se že na izdajo novega albuma.

Jan Plestenjak je zadnja leta najverjetneje absolutni zmagovalec v vseh kategorijah na slovenski estradni in glasbeni sceni. Prepoznavnost, glasbeni slog, vizija, izjemna poslovna, medijska in glasbena podpora, in še bi lahko naštevali kriterije, po katerih je Škofjeločan že dolgo nikjer drugje kot na vrhu tega glasbenega „izbora“.

Jan Plestenjak je konec decembra 2007 napolnil tudi športno dvorano v Kranju, v kateri se je zbralo nekaj tisoč njegovih oboževalcev.
Jan Plestenjak je konec decembra 2007 napolnil tudi športno dvorano v Kranju, v kateri se je zbralo nekaj tisoč njegovih oboževalcev. FOTO: Mateja Ropoša

V decembru vnovič nadvse zaposleni Jan je na povabilo ljubljanskega župana Zorana Jankovića zadnje silvestrovo nastopal na Tromostovju, družbo pa sta mu delali dve najuspešnejši izvajalki v preteklem letu, Saška Lendero in Nuša Derenda. Plestenjak je imel zadnji mesec v letu 2007 kar 12 nastopov, točneje koncertov v živo, na katerih ga je spremljala njegova osemčlanska zasedba.

Ljubljanska Playa prihaja

"Poglej, po novem bom mojim zaposlenim in sodelavcem dajal 24 plač, osem članov je v mojem bendu, osem jih dela v poletnem lokalu Playa v Portorožu, kmalu pa jih bom prav toliko zaposlil v novem gostinskem lokalu v Ljubljani,“ nam je praznično sredo popoldne, tik pred tradicionalnim, daljšim sprehodom po portoroški „rivi“ povedal zelo dobro razpoloženi Jan. V drugi polovici januarja letos bo namreč Plestenjak sredi ljubljanskega nakupovalnega središča odprl še svoj drugi gostinski lokal z enakim imenom kot v Portorožu, tega dogodka pa že zdaj zelo veseli. "Takrat bom v Playi zbral moje najboljše prijatelje," je ponosno povedal Jan.

S pevko Evo Moškon je Jan Plestenjak predlani izdal veliko uspešnico, singel z naslovom Od pekla do raja.
S pevko Evo Moškon je Jan Plestenjak predlani izdal veliko uspešnico, singel z naslovom Od pekla do raja. FOTO: Matjaž Očko

Najbolj znani in priljubljeni slovenski pevec se že dolgo najbolje počuti na slovenski obali, zato je stalno na poti med Strunjanom in Portorožem. Zelo rad ima dogovorjene, neskončno dolge partije pokra v lokalu svojega prijatelja v Portorožu, kjer se ponavadi zberejo njegovi najboljši „kvartopirski“ somišljeniki. Še vedno samski Plestenjak je po besedah njegovih prijateljev zelo dober tudi pri igranju kart, to malce nenavadno prostočasovno aktivnost pa pogoste izbere med svojimi individualnimi ali skupinskimi glasbenimi vajami v studiu. V januarju, februarju in marcu bo Jan Plestenjak s skupino v Sloveniji skupaj nastopil še osemkrat, potem pa predvidoma do konca leta 2008 v domačih krajih ne bo več „koncertiral“.

Jesenski dvojni album

Jan se namreč že zelo resno pripravlja na produkcijo in izdajo svojega novega, dvojnega albuma (24 pesmi), ki ga bo izdal z znamenitim Simfoničnim orkestrom nacionalne televizije. Album bo pravzaprav nekakšen osebni izbor njegovih najboljših in najbolj priljubljenih pesmi (Best Of Jan Plestenjak), promocijo le tega pa naj bi dočakali letošnjo jesen. "Ni važno, v katerem studiu in s kom bomo delali in snemali, najbolj pomembno je, kako se bomo vsi skupaj počutili,“ je odločno povedal Jan in dodal, da svojega Strunjana zaenkrat ne bi zamenjal za nič na tem svetu.

In za konec še zanimivost, do Jana Plestenjaka številni oboževalci in predvsem oboževalke preprosto ne morejo, saj ima svojo mobilno telefonsko številko „blokirano“ za vhodne klice, za svoje najboljše prijatelje (in prijateljice) pa obstaja tudi druga gsm številka, ki pa seveda ostaja velika skrivnost.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki62@gmail.com
03. 01. 2008 22.22
rockyx ! Ja slab pevec je !!! Če je pa slab človek pa ne vem ! Ampak je vsem dokazal, da se da kupiti vse, tudi to da te "poslušajo" ! Drugač pa novinarju-lokal ima solastnika !!
saletina1@gmail.com
03. 01. 2008 17.12
ce bi gledu as ti tut not padu bi vedu :D
rockyx@misek.com
03. 01. 2008 17.00
In kaj si hotel s tem povedat? Da je zaradi tega slab človek oz. slab pevec? Slovenija potrebuje več takih!
aabc@email.si
03. 01. 2008 15.49
Zadnjič je bilo nekje objavljeno: sam 1500e z bendom okrog 4000e z večjim številom glasbenikov pa mislim da 7000e Pri zadnjih dveh lahko da se motim za kakega tisočaka Drugač je kr faca, ni mi jasno da hodi v igralnice ter tem srečaš samo zblojence. Po mojem je marketinška poteza za Hrvatiča, ne verjamem, da je tolk neumn, da bi drugač tja zahajal.
unknown_user
03. 01. 2008 15.27
Me zanima kakšno ceno ima za 2 urni koncert??
Domoljub
03. 01. 2008 15.17
S pevka Eva Mošon je izdal.. Bravo.. Google-> spellcheck pa mogoče bo ;)