Tuja scena

John Malkovich v vlogi Casanove

Dunaj, 14. 09. 2010 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hollywoodski igralec John Malkovich se bo tokrat preizkusil v vlogi legendarnega ljubimca Giacoma Casanove. Glasbena predstava The Giacomo Variations kmalu prihaja na oder dunajskega gledališča Ronacher.

John Malkovich bo tokrat nastopil v vlogi Casanove.
John Malkovich bo tokrat nastopil v vlogi Casanove. FOTO: Reuters

John Malkovich, ki je najbolj znan po filmih Nevarna razmerja in Biti John Malkovich, je že lani nastopal na Dunaju v predstavi The Infernal Comedy, kjer je igral resničnega avstrijskega serijskega morilca Jacka Unterwegerja. Tokrat bo v mešanici opere in gledališke predstave znova sodeloval z režiserjem in avtorjem Michaelom Sturmingerjem ter dirigentom Martinom Haselböckom. V vlogi slavnega Casanove bo nastopil v predstavi The Giacomo Variations, ki v začetku januarja prihaja na dunajski gledališki oder.

Bo John Malkovich pel Mozarta?
Bo John Malkovich pel Mozarta? FOTO: Reuters

Igralcema Johnu Malkovichu in Ingeborgi Dapkunaite iz Litve bosta glas posodila Florian Boesch in sopranistka Eva Liebau, ki sta znana po svojih vlogah v Mozartovih operah Figarova svatba, Don Giovanni in Cosi fan tutte.

"Očitno je bil nor. Toliko žensk, toliko stresa – to je nepredstavljivo,“ pravi Malkovich o Casanovi, ki bo tokrat predstavljen v drugačni luči, ne le kot zapeljivec in osvajalec ženskih src. Zgodba, ki temelji na avtobiografiji iz 18. stoletja, govori o postaranem Casanovi, ki na eni strani v mislih premleva spomine in išče smisel življenja, po drugi strani pa želi s svojimi zgodbami narediti vtis na ženske.

Dirigent ne izključuje možnosti, da bi Malkovicha celo slišali peti Mozarta. Njegova največja želja iz otroštva je bila postati dunajski deček. Spominja se, ko je vsako nedeljo po televiziji gledal njihove nastope in spraševal starša, ali sta poslala prijavo, na kar sta mu odgovorila, da ga ne želijo. "Moji želji postati dunajski deček se ne bom nikoli bolj približal kot s to priložnostjo,“ pravi 56-letni igralec.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IComment
15. 09. 2010 09.37
hehe, njega si pa res ne predstavljam v vlogi Casanove, ampak pustimo se presenetiti...mogoče je pa to kakšna parodija...:-)
nevica
14. 09. 2010 19.54
Dober igralec, v njem ni niti malo Casanove, njegov pogled ima v sebi nekaj psihopatskega. Ampak no, saj v Chamberlainu ga tudi ni bilo, pa je vzdržal tudi letanje za krili.