Tuja scena

Kraljica Elizabeta II. brila norca iz znanega politika?

London, 06. 04. 2012 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

David Blunkett, nekdanji minister za delo, je v intervjuju razkril, kako se je kraljica Elizabeta II. nekoč ponudila, da mu med kosilom pomaga razrezati meso. Ko je pomoč zavrnil, mu je dejala, naj mu ne bo nerodno, saj to počne tudi za svoje pse.

Britanska kraljica Elizabeta II.
Britanska kraljica Elizabeta II. FOTO: Reuters
David Blunkett
David Blunkett FOTO: Reuters
Danes 85-letna kraljica Elizabetta II. je presenetila politika Davida Blunketta na neki prireditvi, ko mu je med kosilom ponudila pomoč. Blunkett, nekdanji minister za delo, je imel namreč težave z rezanjem kotleta.

''Imel sem to čast, da sem na prireditvi sedel poleg kraljice, stregli pa so kotlete. Predvidevam, da je imel vsakdo kdaj težave s kotleti, ko meso noče in noče odstopiti od kosti. No, ko je kraljica videla, da imam 'težave', me je vprašala, ali mi lahko pomaga, kar sem vljudno zavrnil,'' je za časopis Radio Times dejal Blunkett.

''Pomoč mi je ponudila še enkrat, vendar sem jo spet zavrnil. Očitno ima kraljica izkušnje s trmastimi moškimi, ki več kot očitno potrebujejo pomoč, a je enostavno ne sprejmejo, saj ni popustila. Ko me je še tretjič vprašala, ali potrebujem pomoč, je zraven prijazno dodala: 'Gospod Blunket, naj vam nikar ne bo nerodno. To velikokrat naredim tudi za svoje pse.'

Blunkett je odkrito priznal, da je bil tako šokiran, da enostavno ni vedel, kaj naj ji odgovori. ''To se mi res ne zgodi pogosto, takrat sem pa res ostal brez besed,'' je še dodal politik. Ali je na koncu popustil vztrajni kraljici, Blunkett ni razkril.

Kraljica Elizabeta II., Tony Blair, Jack Straw in David Blunkett leta 2003.
Kraljica Elizabeta II., Tony Blair, Jack Straw in David Blunkett leta 2003. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cyklon
06. 04. 2012 20.03
-1
P.S.Kljub njeni starosti bi morali stilista,ki jo oblači ,obglaviti!!
cyklon
06. 04. 2012 20.02
+2
Njeno presvetlo veličanstvo ima slabo prišit gumb!! Na glavi pa senčnik stoječe svetilke?? Blamaža pa taka!!
An2345
06. 04. 2012 17.58
+20
hahahahaha, dobro ga je ženščina stara :D