Tuja scena

Leonardo kot reševalec sveta?

Stuttgart, 29. 03. 2010 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Igralec Leonardo DiCaprio je znan tudi kot velik zagovornik narave in okolja. Celo do te mere, da se mu naš planet ta čas zdi pomembnejši od umetnosti.

Leonardo DiCaprio se poleg igralstva posveča tudi okoljevarstvu, saj ima svoj sklad za okolje.
Leonardo DiCaprio se poleg igralstva posveča tudi okoljevarstvu, saj ima svoj sklad za okolje. FOTO: Reuters

35-letnega igralca Leonarda DiCapria se gotovo kdo spomni tudi iz filma Obala, ki ima okoljevarstveno sporočilo. Varstvo okolja pa je zanj skoraj pomembnejše od kariere.

"Oboje mi je pri srcu. Vsekakor pa sem prepričan, da je naš planet ta čas pomembnejši od umetnosti. Nekatere zadeve je pač treba spremeniti – najbolje kar takoj," je DiCaprio povedal za aprilsko izdajo revije Reader's Digest. DiCaprio je ustanovil tudi sklad za okolje.

Igralcu, ki je zaigral v filmih, kot so Romeo+Julia, Letalec ter Dvojna igra, je preboj uspel s spektaklom Jamesa Camerona Titanik. "Po Titaniku sem se spraševal, kako bi lahko vpliv, s katerim sem naenkrat razpolagal, koristno uporabil, ne le za napredovanje lastne poklicne poti, temveč tudi v korist spreminjanja sveta na bolje," je za revijo med drugim še povedal DiCaprio.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crysis
29. 03. 2010 23.54
dej nehite jokat tko al pa tko ga bomo onesnažl čist na čist če ne mi pa kitajci al pa amerikanci tko da je men čist vseeno če ga ta caprio biksa kle zarad zemlje ta naš miljončk slovencov u stotih letih ne proizvede tok smeti kot jo kitajska ali pa amerika v enem dnevu zato se mi prov mal fučka za reciklažo kva a se bom cel življenje merku kam bom vrgu eno plastenko dej dej za kerga da bom čist zrk amerikancem delov al pa kitajcem ne hvala dokler tam ne bodo sprejeli zakonov se jih tud jaz nebom ker smo samo peskovnik v svetu....
jezek_dirka
29. 03. 2010 23.05
Igralec Leonardo DiCaprio je znan tudi kot velik zagovornik narave in okolja. Celo do te mere, da se mu naš planet ta čas zdi pomembnejši od umetnosti. CELO DO TE MERE! ja kaj bi mogla bit Zemlja na zadnjem mestu na tem svetu?! mati Zemlja nas obdaruje in nam omogoča sploh da lahko živimo na tem planetu..mi pa v zahvalo onesnažujemo okolje kot za šalo! v tem času je Zemlja ŠE KAKO NA PRVEM MESTU!
bitchslap
29. 03. 2010 21.37
Fora Shutter islanda je, da ni nič res, vse se dogaja v njegovi glavi. Dejansko je duševni bolnik, ki je že dve leti na tem otoku kot pacient, ker se ni mogu sprjaznit z dejstvom, da je ubil svoji ženo, ki je pred tem utopila njune tri otroke :) Upam, da ste ga že gledal, sicer pa.... spoiler alert!
DarthRevan
29. 03. 2010 19.44
Ja saj. Če bi to rekel Heinrich Schmidt iz Stuttgarta za katerega svet ni še nikdar slišal bi bilo seveda malo drugače.
shadyyyy
29. 03. 2010 19.40
car! več takšnih!
SonyGirl
29. 03. 2010 18.10
@Markich: A ti veš, da ena tona premoga za poganjanje turbin za elektrarno proizvede eno tono CO2. In a veš tud to, da proizvodnja sončnih celic tudi ni prav nedolžna kar se tiče stranskega produkta-CO2. Če bodo uvedl davek, bo to pomenilo povišanje cene elektrike. Že iz cest vemo, da povišanje kazni ne pripelje do manjšega števila prometnih nesreč. Ne veseli se preveč davka na podnebne spremembe. Vse kar se bo od tega davka poznal je to, da boš konc mesca plačal večjo položnico in da boš kupil kakšen števec za merjenje elektrike več (in koliko CO2 se proizvede za proizvodnjo takšnih števcev?). Podnebje pa se bo še naprej ogrevalo. In potem se boš spraševal čemu sploh plačuješ davek, če se nič ne zgodi. Čemu? Zato da si eni filajo žepe. Stvari niso tako preproste. Edino kar lahko zases dosežemo je, da se folk navadi ugašat luči. Za vsako tono premoga, ki se ga pokuri v TEŠ, smo sami odgovorni zanjo. Manj porabljene elektrike, manj premoga, manj CO2. Itak, da so še drugi primeri, kjer se proizvede veliko CO2 in drugih toplogrednih plinov, to so na primer tudi smetišča. Elektrarno sem dala samo kot primer.
PREKLETO
29. 03. 2010 17.42
al gore je poleg Leota največji car!!! Čim večji davek na podnebne spremembe uvest čimprej!!!
Uwish
29. 03. 2010 17.40