Tuja scena

Meryl Streep razvila simpatije do železne lady

London, 28. 12. 2011 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška igralka Meryl Streep je med snemanjem filma Železna lady, v katerem igra nekdanjo britansko premierko Margaret Thatcher, spremenila svoj odnos do političarke – do nje je razvila spoštovanje in naklonjenost.

Železna Lady v podobi Meryl Streep
Železna Lady v podobi Meryl Streep FOTO: Reuters

Film v režiji Phyllide Lloyd bo na platna ameriških kinematografov prišel 30. decembra.

Margaret Thatcher je v svetu visoke politike pustila velik pečat.
Margaret Thatcher je v svetu visoke politike pustila velik pečat. FOTO: Reuters

Čeprav se Streepova po pisanju časnika The Guardian uvršča med hollywoodsko liberalno elito, je med snemanjem filma konservativno Thatcherjevo ugledala predvsem kot žensko, ki se je uveljavila v moškem svetu politike. "Ko sem se šolala, so bile poklicne možnosti žensk manjše – malo je bilo žensk, ki so obiskovale pravne fakultete in sanjale o tem, da bi postale direktorice," je dejala 62-letna Streepova.

"Več kot sem vedela o njej, bolj se je moj odnos do nje spreminjal. Ne glede na to, kaj si mislimo o njeni politiki – pri mnogih ni priljubljena – so njen vpliv in dosežki izjemni. Njena mentalna, fizična in duhovna energija, potrebna za preživetje na čelu britanske vlade, je bila fenomenalna. Neverjetno je, da je na Downing Streetu preživela desetletje in pol. To občudujem, čeprav se ne strinjam z mnogimi njenimi političnimi odločitvami," je še dejala z dvema oskarjema nagrajena igralka.

Streepova je dejavna pri kampanji za izgradnjo Narodnega muzeja za zgodovino žensk v Washingtonu. Kot piše The Guardian, si je ob nedavnem zbiranju denarja za muzej sposodila citat Thatcherjeve: "Če v politiki želiš, da bo nekaj izrečeno, izberi moškega. Če želiš, da bo kaj narejeno, poišči žensko."

Tako je Streepova prejšnji mesec v središču Londona odkrila reklamni plakat za film.
Tako je Streepova prejšnji mesec v središču Londona odkrila reklamni plakat za film. FOTO: Reuters
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.