Tuja scena

Mira Marković po novem blond

Beograd, 05. 01. 2008 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Soproga nekdanjega srbskega predsednika, ki se skriva pred Interpolom, se je odločila za stilsko spremembo.

Sedaj je blondinka.
Sedaj je blondinka. FOTO:

Mira Marković, soproga nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića, je bila znana tudi po svoji bujni črni pričeski. Toda sedaj se je Markovićeva, ki živi v Moskvi in je za njo razpisana Interpolova tiralica, odločila za spremembo svojega izgleda. Kot kaže njena najnovejša fotografija, je postala plavolaska.

Markovićeva je nedavno opravila intervju za srbski časnik Večernje novosti. Časniku je ob tej priložnosti poslala tudi svojo najnovejšo fotografijo.

V pogovoru je med drugim spregovorila tudi o sojenju njenemu pokojnemu možu pred haaškim Mednarodnim sodiščem za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije ter o svojem življenju v Rusiji. Kot je dejala, v Rusiji lahko svobodno politično misli in deluje, predvsem zato, ker sta njeno mišljenje in delovanje sodobna, humana in napredna.

Interpol je za njo razpisal tiralico, osumljena je prevar.
Interpol je za njo razpisal tiralico, osumljena je prevar. FOTO:

Socialistična stranka Srbije (SPS) je že novembra lani napovedala, da bo od države zahtevala, naj pokojnino Slobodana Miloševića izplačuje njegovi družini. Milutin Mrkonjić, funkcionar SPS in podpredsednik srbskega parlamenta je izjavil, da je za takšen predlog dobil odobritev soproge bivšega predsednika.

Soproga nekdanjega srbskega predsednika bo morda začela prejemati njegovo pokojnino.
Soproga nekdanjega srbskega predsednika bo morda začela prejemati njegovo pokojnino. FOTO: Reuters

Mirjana Marković bi za Miloševićevo pokojnino v znesku 90.000 dinarjev (1.107 evrov) lahko zaprosila šele, ko se vrne v Srbijo ali ko bi poslala dokazilo o tem, da je še živa. Daljša odsotnost iz Srbije je tudi razlog, da Markovićeva še vedno ni pričela prejemati svoje starostne pokojnine v znesku 25.500 dinarjev (314 evrov), za katero je izpolnila pogoje že leta 2004. Markovićeva je sicer v intervjuju dejala, da misli, da se v Srbijo nikoli več ne bo vrnila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strelja?ko
05. 01. 2008 18.55
Ta je po dobra, ko najstnica je pa ... Wanted, bruahahahaha.
mikis@mail386.com
05. 01. 2008 18.28
Uboga ženska, še pokojnine ji ne dajo
mega234430
05. 01. 2008 18.14
Gospa Mira je pa mladostna ,kakor kakšna najstnica.
privsek.miran@gmail.com
05. 01. 2008 17.29
na zadnji sliki zglea milošević tak kot hitler ko pozdravlja ljudi nič več hi hitler zaj hi milošević