Tuja scena

Nič ne bo z vojskovanjem

London, 10. 10. 2006 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Princu Harryju kljub obljubi, da ga bosta v Afganistanu spremljala varnostnika, ne dovolijo vojskovanja.

Britanskemu princu Harryju ne dovolijo oditi v vojno.
Britanskemu princu Harryju ne dovolijo oditi v vojno. FOTO: Reuters

Potem ko so princu Harryju preprečili služenje vojske v Iraku, so zdaj zavrnili tudi njegov odhod v Afganistan. Odločitev so britanski vojaški poveljniki sprejeli v luči naraščajočih talibanskih napadov na britanske sile v Afganistanu, trdijo viri v Harryjevem regimentu - Domači konjenici (Household Cavalry).

22-letni Harry, ki je tretji v vrsti za zasedbo britanskega prestola, je po navedbah njegovih prijateljev nesrečen, ker ga obravnavajo drugače kot ostale vojake. Britanski mediji so sicer že aprila poročali, da je Harry zagrozil, da bo zapustil vojsko, če mu ne bodo dovolili, da si v živo ogleda boje. "Če mi ne bodo dovolili, da bi se svoji enoti pridružil na vojnem območju, bom vrnil uniformo," je dejal takrat.

Javnost je avgusta izvedela, da bodo del Harryjevega regimenta prihodnje leto poslali v Irak, a brez princa. Britanski mediji pa so zatem nekaj časa poročali, da bo Harry lahko služil v Afganistanu, kjer naj bi ga spremljala dva vojaška telesna stražarja.

Prepoved, da bi Harry služil na bojni črti, se sicer nanaša tudi na njegovega starejšega brata, 24-letnega princa Williama. Slednji naj bi se sicer decembra pridružil Harryjevemu regimentu, če se bo kvalificiral za častnika.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.