Tuja scena

Nova preiskava o smrti Amy Winehouse

London, 19. 12. 2012 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Januarja bo na sodišču nova preiskava o vzrokih smrti pevke Amy Winehouse, ki je umrla lani, ko je bila stara 27 let. Doslej je veljalo, da je bila njena smrt nesreča, čeprav je imela v telesu petkratno količino dovoljenega alkohola na Otoku.

Januarja bo nova preiskava o vzrokih smrti Amy Winehouse.
Januarja bo nova preiskava o vzrokih smrti Amy Winehouse. FOTO: Reuters

Suzanne Greenaway je lani pregledala izvide po preiskavi smrti tragično umrle pevke Amy Winehouse, a očitno za to delo ni bila kvalificirana. Julija 2009 je bila imenovana za namestnico pomočnika mrliškega oglednika, imenoval pa jo je kar njen mož, mrliški oglednik dr. Andrew Scott Reid. Greenawayeva je prej delala kot odvetnica v Avstraliji, vendar ni imela izkušenj, ki so bile potrebne, da prevzame položaj.

Novembra je dala odpoved, enako pa je storil tudi njen mož. Predstavnik Camden Councila je tako potrdil, da bo 8. januarja  nova preiskava o smrti angleške pevke. Amy so 23. julija lani našli mrtvo v stanovanju v londonskem Camdenu. O vzrokih njene smrti se je na veliko špekuliralo, saj je bila pred tem nekaj let v središču pozornosti zaradi zasvojenosti z drogami in alkoholom. Toksikološki testi naj bi potrdili, da v času smrti v njenem telesu ni bilo nedovoljenih substanc. Baje cel julij ni pila alkohola vse do dneva pred smrtjo. V času smrti pa naj bi bila tako količina alkohola v njeni krvi kar petkrat višja od dovoljene.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PegySue
19. 12. 2012 14.30
+28
Ne vem komu bo odleglo z novimi rezultati? Čeprav žalostna,je bila njena smrt pričakovana. Sicer pa naj počiva v miru. Zame je bila ena največjih pevk,današnjega časa!