Tuja scena

Rooney se izobražuje

Manchester, 19. 11. 2007 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Angleški nogometni reprezentant in član Manchester Uniteda Wayne Rooney je obrnil nov list v svojem življenju.

Wayne Rooney bi se rad pred fani pokazal tudi kot izobraženi žogobrcar.
Wayne Rooney bi se rad pred fani pokazal tudi kot izobraženi žogobrcar. FOTO: Reuters

Wayne Rooney, eden najbolj vročih angleških nogometnih napadalcev, rehabilitacijsko obdobje izkorišča v nasprotju s svojo naravo. Če je bil igralec Manchester Uniteda javnosti znan kot eden bolj divjaško razpoloženih Angležev, tisti, ki je svojo partnerko večkrat utišal s klofuto, in tip, ki ga je policija zaradi vožnje pod vplivom alkohola večkrat kaznovala, pa je sam spoznal, da tako ne gre naprej.

Nanj naj bi v veliki meri vplival njegov trener Sir Alex Ferguson, ki ga je motiviral celo za šolanje. Tako robustni Wayne hodi na matematična predavanja, podobno velja tudi za angleščino, med drugim pa se je vpisal tudi na 100 urni tečaj kitare. S tem naj bi sebi in javnosti dokazal, da ni vse v alkoholu in da morajo biti športniki tudi izobraženi.

S preobrazbo svojega dvaindvajsetletnega soproga je zadovoljna tudi žena Coleen, ki je dejala, da ga nadvse podpira pri njegovem početju. Za motivacijo mu je kupil 2500 funtov vredno kitaro, ki mu predstavlja nekakšno sprostitev po napornih učnih dnevih. Izobraževanje ni brezplačno, saj si je angleški nogometni reprezentant izbral peščico najbolj cenjenih angleških profesorjev, kljub vsemu pa upa, da bo vložen denar prinesel spremembe.

Ferguson pa mu je med drugim pojasnil tudi, da ne mora biti popolnoma brez stila, saj ga pitje piva uvršča med angleške povprečneže in ne med zvezdnike. Priporočil mu je, da naj vrčke piva zamenja z vinom Sauvignon. Na račun preobrazbe naj bi tako dokončno pozabil na razvratno življenje in dnevno popivanje do onemoglosti.

Coleen izdatno podpira soproga pri izobraževanju.
Coleen izdatno podpira soproga pri izobraževanju. FOTO: Reuters

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zentrum
19. 11. 2007 19.11
Vso srečo Rooneyu. Samo da ga ne bo po par urah izobraževanja že vse minilo.. ;)
ironmaiden@siol.net
19. 11. 2007 18.24
skyline4444 maš čisto prav. Rooney je že legenda man uniteda, man united pa je že itak legendarni klub
skyline4
19. 11. 2007 18.13
Rooney legenda, ManUtd Champions