Tuja scena

S Trenji do čolna

Ljubljana, 02. 02. 2007 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V oddaji Trenja so zbrali 17.609 evrov za nakup reševalnega čolna, s katerim bodo iskali pogrešane.

Uroš Slak
Uroš Slak FOTO: POP TV

V včerajšnjih Trenjih na POP TV so gostje v oddaji z naslovom "Pogrešani: Se bodo kdaj vrnili?" z voditeljem Urošem Slakom spregovorili o pogrešanih in uspešnosti iskalnih akcij. Za kamere POP TV je spregovoril tudi oče Natasche Kampusch, ki je svojo hčer pogrešal kar osem let.

POP TV z ekipo Trenj je v sodelovanju s podjetji Telekom Slovenije, Si.mobil in Mobitel med oddajo pripravil tudi dobrodelno akcijo za nakup reševalnega čolna za Potapljaško reševalno službo Ljubljana. Odziv gledalcev nanjo je bil izjemen, saj je bilo v oddaji zbranih kar 17.609 evrov (4.192.700 slovenskih tolarjev).

"Nad izkazano velikodušnostjo gledalcev smo navdušeni in se zanjo vsem zahvaljujemo. Lepo je, da imamo v naši družbi še vedno občutek drug za drugega. Hvala vsem, ki so s svojim nesebičnim prispevkom pomagali potapljačem, ki pomagajo svojcem, ki iščejo svoje pogrešane," je povedal Uroš Slak.

Potapljaška reševalna služba Ljubljana bo čoln splavila že septembra letos.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andinrej
03. 02. 2007 14.42
Saj res, gledalci oddaje, ki smo prispevali denar, vljudno sprašujemo, kako ( in predvsem zakaj šele septembra) bodo porabljene naše donacije. Sedaj pa se obnašajo tako nesramno vzvišeno, skratka - podlo.(kot petelini na kupu gnoja.) Predlagam, da naslednjič Slak zbira prispevke še za ...
mani@masicom.net
03. 02. 2007 14.24
V včerašnjem Direktu je zanimiv članek o zapravljanju občinskega denarja na Oddelku za zaščito, reševanje in civilno obrambo. Namreč načelnik bi se naj hodil usposabljat po vsem svetu za potapljača (ker bo verjetno tudi skakal v Ljubljanico reševat utapljajoče). Že naštetega je verjetno za kakšen čolniček. Ampak tako izgleda, da je povsod. Po trikrat in še več bodo nam pobrali v okviru rednih in izrednih dajatev, na koncu pa bomo še zmeraj za vse, kar bomo hoteli imeti, morali plačati sami. Omenjeni članek je sicer napisan na osnovi anonimke tam zaposlenih, pa vendar -kjer je dim, je verjetno tudi ogenj. Zato pa priporočam, da berete Direkt, ker upajo pisat tudi, če se samo kadi, pol pa nobena od preiskovalnih služb noče dokazati, da je tudi gorelo!
robert1@mail386.com
03. 02. 2007 09.28
Mene pa zanima zakaj ga bodo splavili sele septembra? Saj bodo verjetno kupili novega, ne? ce pa bo gumenjak, res ne vidim razloga, zakaj cakati toliko casa.
kritika@email.si
02. 02. 2007 19.51
dej konjedic, ne bod tipičen slovenček, ki vedno nekaj kritizira in pametuje. jaz se kljub temu, da je to res žalostno, da morajo ljudje prispevati za to pridružujem pohvalam tako snovalcem oddaje kot samim ljudem, ki so dali te prispevke! Vsa čast ljudje!
grega83@mail386.com
02. 02. 2007 18.22
Kolk pa se jih te najde v Ljubljanici, da se more zbrat dobrodelni dnar za nakup čolna za ljubljanico.Res že skoraj neverjetno.