Tuja scena

Tony Bennett 90-letnico proslavil z Lady Gaga

New York, 04. 08. 2016 14.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni Tony Bennett je proslavil svoj 90. rojstni dan. Na slavju, ki so mu ga pripravili v Empire State Building sredi domačega New Yorka, se mu je pridružila tudi Lady Gaga, s katero je sodeloval na plošči Cheek to Cheek.

Tony Bennett je pri 90 letih dobrega zdravja.
Tony Bennett je pri 90 letih dobrega zdravja. FOTO: AP
Tony Bennett je na slavju, s katerim so počastili njegovo glasbeno zapuščino, dejal, da se počuti kot 19-letnik, in zatrdil, da tega dne ne bo pozabil do konca življenja, Lady Gaga pa ga je označila za dobrega prijatelja.

Tony in Lady Gaga, ki sta 2014 izdala album Cheek to Cheek, sta postala dobra prijatelja.
Tony in Lady Gaga, ki sta 2014 izdala album Cheek to Cheek, sta postala dobra prijatelja. FOTO: AP

Z njo je leta 2014 izdal album Cheek to Cheek, pevka pa bo tudi ena od sodelujočih na koncertu, ki ga bo 20. decembra predvajala televizija NBC. Na koncertu z naslovom Tony Bennett praznuje 90 let: Najboljše še sledi bodo nastopili znani glasbeniki, kot so Aretha Franklin, Billy Joel in Stevie Wonder.

Bennett, rojen leta 1926 v newyorški soseski Astoria, velja za zadnjega iz generacije pevskih velikanov, v kateri je bil tudi njegov prijatelj, italijanski Američan Frank Sinatra. Znan je po interpretacijah zimzelenih pesmi in jazzovskih standardov, kot so I Left My Heart in San Francisco, Fly Me to the Moon, The Best is Yet to Come, Everybody Loves a Winner in Somewhere Over The Rainbow. Sodeloval je z vsemi pomembnejšimi predstavniki glasbene industrije.

Načrtov ima še veliko. Prihodnji teden bo v Detroitu začel nov niz koncertov. "Počutim se, kot da se moram še veliko naučiti," je povedal za NBC. Izrazil je željo, da bi posnel še en album z Lady Gaga, ker je "izjemen talent". Upa, da bi se to lahko zgodilo prihodnje leto. Kot je še povedal, se ne bi branil niti sodelovanja z Beyonce.

S ploščo Cheek to Cheek je Bennett postal najstarejši glasbenik, ki se je uvrstil na prvo mesto ameriške lestvice albumov. Prejel je 18 grammyjev ter leta 2001 tudi kipec za življenjsko delo.

Tony Bennett in Lady Gaga
Tony Bennett in Lady Gaga FOTO: AP
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1046796
05. 08. 2016 17.34
I.G.I.
04. 08. 2016 18.53
+0
Legenda, prižgeš cigaro, viski, pa Tonya poslušaš in zmagaš.
nevica
04. 08. 2016 16.23
+4
Nekatere pesmi so večne. In možakarju je res za čestitati, da se tako dobro drži.