Tuja scena

'Za anoreksijo kriva družina'

Los Angeles, 21. 01. 2007 00.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slavna brazilska supermanekenka Gisele Bundchen pravi, da so za anoreksijo deklet krivi starši in ne modna industrija.

Gisele nikoli ni imela težav s težo
Gisele nikoli ni imela težav s težo FOTO: Reuters

Supermanekenka Gisele Bundchen zavrača navedbe, da je modna industrija kriva, da so manekenke preveč suhe. Vztraja, da pravi vzrok anoreksije mladih deklet tiči v šibkih družinah.

Nekdanje dekle Leonadra DiCapria je ta teden obiskalo svojo rodno Brazilijo, kjer so na modnih revijah prepovedali nastop deklet, mlajših od 16 let, ter zahtevajo pisni dokaz o zdravstvenem stanju posameznega modela. Za to so se odločili, potem ko je lani umrla brazilska manekenka, ki se je dobesedno izstradala. Za časopis O Globo je Gisele povedala: "Nikoli nisem imela težav z anoreksijo, saj sem imela močno podporo družine. Starši so odgovorni, ne pa modna industrija."

Septembra lani je Španija prepovedala nastop manekenk na modnih revijah, če so imele premalo kilogramov. Italijanska vlada je z modnimi oblikovalci sklenila dogovor, da se pretirano suhe punce ne spusti na modne brvi.

Gisele, ki je na Forbesovi lestvici 20 najbogatejših žensk v svetu zabave pristala na 16. mestu, je povedala, da je vse odvisno od genov, ali je dekle lahko manekenka. "Vsi vedo, da so pravila v modi biti suh. Toda obstajajo ljudje, ki se rodijo s pravimi geni za ta poklic," razlaga manekenka.

Manekenka za spodnje perilo Victoria's Secret je še izdala, da so jo kot otroka zbadali, da je suha. "V modi pa sem se počutila, da so me sprejeli. Nikoli se nisem počutila osamljeno, saj sem se vedno lahko zanesla na svoje starše," še pojasnjuje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.