Zanimivosti

Bi dali 30.000 evrov za otroka?

London, 07. 09. 2010 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

39-letna Britanka zaradi zdravstvenih težav ni mogla naravno zanositi, zato sta se z možem odločila za drugačno pot. Po nekaj letih upanja in dolgotrajnega zdravljenja pa za to porabila kar 30.000 evrov.

Speči dojenček v košku
Speči dojenček v košku FOTO: iStockphoto

Sam Robinson, ki je urednica znanega londonskega časopisa, in njen mož David sta si že kmalu po poroki zelo želela otroka. A trajalo je kar nekaj let, da sta končno postala starša. Ko je Sam prvič zanosila, je njena sreča trajala le nekaj tednov, saj je ginekolog že na prvem pregledu našel na jajčnikih nevarno cisto. Bila je tako velika, da so ji morali odstraniti tudi jajčnik.  Kasneje je Sam uspelo še nekajkrat zanositi, vendar so se vse njene nosečnosti po nekaj tednih  spontano končale.

Odločila sta se za drugačno pot, ki pa ni bila lahka, poleg tega pa sta porabila še ogromno denarja.

 

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ally3
08. 09. 2010 10.51
@igor.gojcic Bistvo mojega komentarja je bil, da je cena obeh primerih, ce hoces imeti bioloskega otroka ali pa ce hoces posvojiti otroka, zelo visoka. Nisem preferirala nobene od obeh moznosti.V primeru, da se par odloci za bioloskega otroka, gre denar v medicinske postopke, v primeru, pa da se odloci za posvojitev, pa (na zalost) v uradniske postopke. Odlocitev, katero pot si bo par izbral, je pa na njiju in njunem zdravstvenem stanju. Glede na informacije je pa v Sloveniji lazje, ce se odlocis za medicino (seveda, ce se da), kot pa posvojitev, ker je le ta prevec komplicirana, prevec administracije in premalo otrok. Vecina otrok v Sloveniji gre v rejo in ne v posvojitev.
Lealan
07. 09. 2010 23.40
@panakota; Kaj tukaj se gre za to da imaš otroka, ali da žeska doživi nosečnost? Prvo je iskrena želja, drugo pa nič drugega kot sebičnost. Moja punca je zdrava kolikor se da (čemur sem večno hvaležen) in verjetnost, da bi trenutno imela težave, če bi zanosila, bi verjetno bile male. Ampak noče zanositi. Odločena je, da ko bo čas bo otroka posvojila, in ne zato ker bi se poroda bala, ampak ker so na svetu otroci, ki nimajo ničesar in nikogar drugega. Zakaj bi spočela novega otroka, ko pa bi lahko posvojila enega in ga imela za svojega. Priznam, dolgo me je begala ideja, ampak njena odločitev je spoštovanja vredna. Rajši toliko denarja in truda ven zmečem zato, da rešim takemu otroku življenje (pa naj bo iz Slovenije ali katere druge države). V tem priemru še z večkratnimi oploditvami in spontanimi splavi samo reskiram njeno življenenje. Razlika ali je otrok iz moje in njene celice je samo v glavi, bolj pomembno je to kaj je v srcu.
panakota
07. 09. 2010 22.59
imeti svojega otroka je verjetno čisto nekaj drugega, kot pa ga posvojiti. pa tudi nosečnost in porod je nekaj takega kar v svojem življenju ne bi smela zamuditi nobena ženska. veliko sta dala za otroka...sta imela že zelo močno željo
Ramzess
07. 09. 2010 18.22
Nikoli ne bi dal toliko za otroka, saj je vendar in nič manj enakovredna in precej cenejša izkušnja in biti starš posvojencu. Nekateri ljudje, za moje pojme, ki po eni strani slabo ali ne razumejo biti starševstva, preveč dajo na prepričanje o biološkem starševstvu. Ne razumejo da je biološka povezava del telesne biti, ne pa tudi duševne, kar je nekaj povsem drugega, čeprav smo starši in otroci lahko iz iste družine duš. Nekateri enostavno ne dojamejo, da jim biološko starševstvo v tem življenju ni usojeno, možna pa posvojitev, ki ima, če se je pravilno lotimo, ravno tako svojo draž, če me razumete. Nevem zakaj bi bila taka izkušnja nekaj slabega, nesprejemljivega. Težave navadno tisti, ki ne poznajo otrokove preteklosti, sami vedo zakaj ali se za to ne pobrigajo ali pa jim je bilo namenoma zamolčano, kar itak ni prav in fer, je ne vzamejo v zakup, ker brez nje pač ne gre. Mnogi se s tem delom otroka ne želi niti soočiti, in zato želijo dojenčka, ker kao želijo z vzgojo od začetka, češ otrok nima preteklosti, kar je seveda zmotno prepričanje, seveda jo ima. Moje prepričanje nikakor ni sebično, kajti ni vse v biološkem starševstvu, zaradi katarega, ob zmotnem prepričanju, gredo nekateri absolutno predaleč. Nekdo je mordo povedal, najprej poskrbite za otroke, ki ji že imate, šele nato imejte druge. Mislil je na (človeško) civilizacijo. Ally3="Koliko pa mislite, da pride posvoijtev za slovenske pare, ce se posvoji otroka iz drzave, ki IMA sporazum s Slovenijo glede posvojitev? okrog 30.000 eurov" Največ od tega zneska pa bojda itak vzame birokracija, pa smo tam, zakaj toliko stane, da ne omenjamo časa, ki preteče, otrok (kanditat) pa med tem že odrase, če karikiram, kot je za CSD že običajno, tudi v drugih primerih ko gre za otroke.
jurimuri1
07. 09. 2010 17.56
kje je bila gospa pa pri 20, zakaj pa ni počakala do 60.leta
Lopahin
07. 09. 2010 17.49
vem da sem sebična, ampak za otroka nebi dala niti centa! res nisem ljubiteljica otrok, zato se jih raje izogibam.. sama pa si jih tudi ne želim..
No_pasaran
07. 09. 2010 17.15
pefika9 Ti si dokaz da temu ni tako :)
Žiga Novak 1
07. 09. 2010 17.10
@SoloSolo sej zato so plenice da serjejo v njih in ne na tvojo glavo. lp
Tristokosmatih
07. 09. 2010 16.23
SoloSolo
07. 09. 2010 16.07
ne bi! da bi mi pol sral 30 let po glavi.
Enacvetka
07. 09. 2010 15.54
Eni bi jih lahko imeli pa jih nočejo, drugi se pa trudijo in vlagajo še in še energije, upanja in denarja v to,..kaj ni to krivično...
Melx
07. 09. 2010 15.47
Neverjetno, žalostno, pa toliko otrok po svetu lačnih. Še plačat bi morali parom, ki želijo posvojit otroka, glede na to, da toliko otrok trpi, umira od lakote, bolezni ipd. Kje je tu pravica na tem svetu?
LANGHURJA
07. 09. 2010 15.13
Narava že sama poskrbi. Mogoče pa je že tako prav.
Ally3
07. 09. 2010 14.37
Koliko pa mislite, da pride posvoijtev za slovenske pare, ce se posvoji otroka iz drzave, ki IMA sporazum s Slovenijo glede posvojitev? okrog 30.000 eurov Pri nas se na leto v Sloveniji posvoji 20 otrok, v cakalni listi je vec kot 400 parov.... in nekateri se odlocijo, da posvojijo otroka iz druge drzave, ker je to v resnici edina pot. Naslov Bi dali 30.000 E urov za otroka? ni kaksna huda posebnost
Lina De?man Molan
07. 09. 2010 14.37
na zalost je tako ... ze posvojitev v tujini te stane nekaj podobnega .... pri nas se lahko o posvojitvi samo sanja .... sicer pa ce pogledamo, da pri nas das za eno umetno oploditev z zdravili in vsem skupaj priblizno 3000€, pa seveda ne uspe ... pa dajte sumo sumaro in boste kmalu videli, koliko € zapravimo, samo, da bi prisli do otroka !
am_staff
07. 09. 2010 13.59
Otrok ni trgovsko blago, vendar če jih ne bi mogel imeti, bi nagradil darovalko še z višjim zneskom,.
ilonaa
07. 09. 2010 13.49