Zanimivosti

Brez kondoma ne gre

Minsk, 30. 05. 2007 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Beloruski cariniki na meji s Poljsko preverjajo, ali imajo potniki pri sebi kondom. Če ni kondoma, ni vstopa v državo.

Barva kondomov naj ne bi bila določena
Barva kondomov naj ne bi bila določena FOTO: Reuters

Beloruski cariniki so dobili nova navodila, da morajo na meji s Poljsko ob prehodu meje potnikom pregledati tudi škatlico prve pomoči, v kateri mora biti tudi prezervativ. Izjeme niso niti duhovniki, ki so sicer zavezani celibatu, poročajo hrvaški mediji.

„Minuli teden smo imeli nekaj primerov, ko so ljudem morali zavrniti vstop v državo,“ je dejal nek poljski carinik. Njegovi kolegi pa so dodali, da so bili med temi ljudmi tudi duhovniki.

„Lahko si le predstavljate izraz na obrazu trgovca na bencinski postaji, ko se je pri njem pojavil duhovnik in zaprosil za kondom,“ je nek duhovnik izjavil za poljske medije.

Novo pravilo naj bi veljajo le na cestnih mejnih prehodih. Za potnike z letalom in vlakom naj kondomov ne bi potrebovali. Beloruski diplomati na Poljskem so uvedbo novih pravil odločno zanikali.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kura_1
31. 05. 2007 09.32
igor: raje pomisli kaj nebomo doziveli, saj ze vse dozivljamo tudi najhujse :(
kriss714@amis.net
30. 05. 2007 20.44
A ga morajo imet že nataknjenega?
Ramzess
30. 05. 2007 19.44
V postelji res ne, ampak na meji. Ti ljudje pa so očitno prvokategorniki v neumnostih. Posedovanje prezervativov je osebna stvar in se nikogar ne tiče kaj in kakšne kondome imaš. Da ne velja za potnike z letalom in vlakom, hej, tako naivni pa spet nismo, če bi to bilo res, bi to moralo biti zapisano na začetku članka in ne na koncu. Niti pomisliti ne upam kaj vse bomo še doživeli, ...