Zanimivosti

Cherie Blair javno priznala svoje napake

London, 11. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cherie Blair, žena britanskega premiera, se je v čustvenem govoru na neki dobrodelni prireditvi v Londonu v torek zvečer prvič javno zagovarjala pred očitki, da naj bi se osebno zavzemala za že večkrat kaznovanega goljufa.

Cherie Blair pravi, da je Fosterja komaj poznala, ter da ni "super ženska"
Cherie Blair pravi, da je Fosterja komaj poznala, ter da ni "super ženska" FOTO: Reuters

Priznala je, da je storila nekaj napak, pri čemer pa je v solzah poudarila, da je želela zgolj zaščititi zasebnost svoje družine. Obenem pa je Cherie Blair odločno zanikala, da naj bi se pri pravosodnih oblasteh osebno zavzela za Fosterja, ki mu grozi izgon v Avstralijo. Blairova soproga naj bi se večkrat zavzela za 40-letnega Avstralca Petra Fosterja, ki je bil zaradi goljufij že večkrat aretiran in ki mu v domovini grozi ponovno sojenje. Ta naj bi Cherie Blair pomagal pri nakupu dveh stanovanj.

"Bila je napaka vplesti v družinske zadeve nekoga, ki sem ga komaj poznala in ga do takrat sploh nisem srečala," je dejala 48-letna Cherie Blair. Pri tem pa je poudarila, da ni "super ženska", ter da ni storila ničesar napačnega. S temi besedami je Cherie Blair pojasnila informacije, ki so jih javnosti posredovali njeni tiskovni predstavniki. Ti so namreč pred njenim javnim pojasnilom zanikali njeno povezavo s Fosterjem.

Blair se želi pogovarjati o pommebnejših vprašanjih

Premier Tony Blair pravi, da do političnega vmešavanja njegove žene ni prišlo
Premier Tony Blair pravi, da do političnega vmešavanja njegove žene ni prišlo FOTO: Reuters

Tudi britanski premier Tony Blair zopet ponovil, da je "zelo ponosen" na svojo ženo, vendar pa bi se bilo zdaj treba osredotočiti na druge teme, predvsem na sedanja pomembna vprašanja mednarodne skupnosti. V pogovoru za torkovo izdajo britanskega časnika Financial Times – pa tudi v pismu opozicijskemu voditelju Ianu Duncanu Smithu - je zagotovil, da se njegova soproga ni vmešavala v odločanje o morebitnem Fosterjevem izgonu. Do političnega vmešavanja v tem primeru ni prišlo," je še poudaril britanski premier.

Britanski tisk se sicer že deset dni ukvarja predvsem s tem, ali je prva dama tokrat ravnala primerno svojemu položaju, medtem ko je eden od premierovih tiskovnih predstavnikov medijem očital "obrekovalno gonjo" proti Cherie Blair. Postavlja pa se tudi vprašanje, ali je morda pri tem celo izrabila položaj svojega soproga. Gospa Blair je še pod dodatnim pritiskom, saj je v preteklosti vztrajno zatrjevala, da o Fosterjevi zločinski preteklosti ne ve ničesar.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA