Zanimivosti

FOTO: Cirque du Soleil navdušil Ljubljano

Ljubljana, 03. 06. 2017 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Akrobatski velikani Cirque du Soleil so v Ljubljani poskrbeli za začudenje. Visoko nad občinstvom je s svojim znamenitim letom navdušil glavni lik Ikarus, v višavah dvorane pa je občinstvo občudovalo izjemno artistko na trapezu in sinhroni par, ki je na zapestnih trakovih v seriji zaporednih akrobatskih prvin postal eno.

Prvič v Sloveniji Cirque du Soleil
Prvič v Sloveniji Cirque du Soleil FOTO: Miro Majcen

V skoraj dveurni predstavi znamenitega Cirque du Soleila so jemali dih japonska artistka s palicami, tradicionalni gregorijanski plesalci, pa prvine ravnotežja na rokah, solo na berglah ter spektakularna ruska gugalnica, ki velja za eno najtežjih skupinskih akrobatskih izvedb.

Posebno mesto v predstavi je pripadlo tudi Skywatcherju, ki je v preteklem tednu že navduševal na akrobatskem pohodu po Ljubljani, in nepozabnima klovnoma, ki sta sinoči poskrbela za smeh do solz. Paša za oči so bili nedvomno tudi dovršeni kostumi, ki sicer ročno nastajajo v delavnici v Montrealu, in scenografija čarobnega gozda. Zgodba Varekai pa ni popolna brez glasbene zasedbe in dveh solistov, ki z avtorsko glasbo predstave skrbijo za dodatno nepozabno vzdušje.

Dih jemajoči virtuozi, čarobna koreografija, preko 600 različnih kostumov nastopajočih ...
Dih jemajoči virtuozi, čarobna koreografija, preko 600 različnih kostumov nastopajočih ... FOTO: Miro Majcen
Produkcija, ki jo je režiral Dominic Champagne, je poklon nomadskim dušam, duhu umetnosti cirkuške tradicije in vsem , ki z neskončno strastjo iščejo pot v Varekai.

Dogajanje je postavljeno globoko v gozd na vrh vulkana, kjer je čudovit svet in je vse mogoče – Varekai. Pripoveduje o osamljenem mladeniču, ki leti preblizu sonca, zato si sežge krila. Pristane v čarobnem gozdu in pred njim se odpre pisan svet, prežet s fantazijskimi bitji, ki mu pomagajo na njegovi poti.

Na obiskovalce čakajo še štiri predstave, organizator pa ob tem opozarja na pravočasen prihod, saj se predstava začenja natanko ob uri. Predstava je primerna tudi za otroke.
Na obiskovalce čakajo še štiri predstave, organizator pa ob tem opozarja na pravočasen prihod, saj se predstava začenja natanko ob uri. Predstava je primerna tudi za otroke. FOTO: Miro Majcen
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gia Bertacci
11. 06. 2022 10.12