Zanimivosti

Deček tekel pred biki

Madrid, 17. 07. 2007 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Očetu, ki je desetletnega sina peljal v Pamplono na tek pred biki, je sodišče prepovedalo obiske.

Mali David teče pred biki
Mali David teče pred biki FOTO: Reuters

Španski ločenec je želel sinu Davidu, s katerim je preživljal počitnice, pripraviti nepozabno dogodivščino. Desetletnika je zato peljal v Pamplono, kjer je v tistih dneh potekal znameniti tek pred biki. Oče in sin pa se nista zgolj zadovoljila z opazovanjem nevarnega početja, ampak sta pred večstokilogramskimi živalmi bežala tudi sama.

Fotografi so desetletnega pogumneža ovekovečili in fotografijo je v časniku naslednji dan videla Davidova mama. Takoj se je obrnila na sodišče in zahtevala, naj očetu prepove obiskovati sina. To se je tudi zgodilo, sodnik pa je odločitev utemeljil z besedami, da je treba zagotoviti, da oče ne bo še naprej spravljal sina v nevarnost.

Očetu, ki je bil še vedno na dopustu s sinom, pa so ukazali, naj dečka pripelje na najbližjo policijsko postajo. In kaj pravi Davidova mama? Nekdanjemu soprogu naj ne bi želela škodovati, a čas je, da se začne zavedati, da je njegova prva dolžnost skrb za otroka.

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mjereb2@guest.arnes.si
17. 07. 2007 20.35
Ženske, grrrr... Moškega mora vzagajati moški! Ostra beseda in kakšna klofuta nas moške loči od žensk že v primarni socializaciji, zato nikoli ne bomo enakopravni med seboj. Mogoče ko bodo ženske enako ostro vzgajale svoje hčerke.
civitasstain@gmail.com
17. 07. 2007 19.23
Prvo Borec Tvoji komentarji so vedno bolj bedasti, pol si ti tudi en velik ..........
Ramzess
17. 07. 2007 19.13
Bo že držalo, mati je izkoristila priložnost, ki jo malce je nepremišljeni oče spregledal ali pa ni upošteval. Danes je treba paziti na vse. Dvomim da fotograf za to ve. "Nekdanjemu soprogu naj ne bi želela škodovati, a čas je, da se začne zavedati, da je njegova prva dolžnost skrb za otroka.", o tem je težko soditi, saj ne poznamo cele zgodbe njune ločitve. Ni sicer primerno, da se mati zagovarja na tak način, saj s tem prizna tisto kar skuša zanikat. V istem stavku pa doda, da se mora oče otroka zavedat, da je njegova prva dolžnost skrb za otroka. Očitno je spregledala dvoumnost izrečenega. Kako lahko pričakuje, da bo skrbel za otroka, če mu zaradi osebnih razlogov prepove stike z njim, oz. mu ga vzame. Ni logično kajne. "Takoj se je obrnila na sodišče in zahtevala, naj očetu prepove obiskovati sina." In sodišče ji je ugodilo, še več, sodbnik se strinja da je treba zagotoviti, da oče ne bo še naprej spravljal sina v nevarnost. Sporno pa je to, da se oče sploh ni zagovarjal, oz. ni imel priložnosti. Znano ne. "Očetu, ki je bil še vedno na dopustu s sinom, pa so ukazali, naj dečka pripelje na najbližjo policijsko postajo." Kakšno sprenevedanje, saj vemo v takih primerih oblasti same poiščejo in privedejo očeta, oz. če bi bilo resno bi ju poiskale same. In kdo bo najbolj trpel pri vsem tem, otrok seveda.
phoebus@apollonus.net
17. 07. 2007 19.09
A če bi sine hotel peljat avto do morja in nazaj bi ga foter tudi ne silil, a? Malo morgen, naloga starša je da vzgaja in SKRBI za otroka, ne pa da mu ustreže vsako željo.
Prvo Bore
17. 07. 2007 19.08
Moral bi se igrati s punčkam. Saj se lepo vidi na sliki, da ga oče čuva. Kaj bi ga moral peljati v bordel. Ženske !!!!
tatjana.kersmanec@siol.net
17. 07. 2007 18.52
sam maš prou bekap, sicer sem ženskega spola, a ne še mama (kar še kar neki cajta ne bom) ampak če froc nebi hotu laufat ga fotr tut neb silu. in na sliki tut ne zgleda tko da bi ga un silil.