Zanimivosti

Državni rekord v kolesarjenju na 48 ur

Murska Sobota, 03. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ultramaratoncu Frediju Viragu iz Idrije ni uspelo izboljšati svetovnega rekorda v neprekinjenem kolesarjenju na 48 ur. V dveh dneh mu je na krožni progi po Prekmurju uspelo prevoziti 1277 kilometrov in s tem je državni rekord neuradno izboljšal za 17 kilometrov.

Fredi Virag se pripravlja na 5000 kilometrov vožnje preko Amerike
Fredi Virag se pripravlja na 5000 kilometrov vožnje preko Amerike FOTO: POP TV

Svetovni rekord Američana Michaela Secresta pa ostaja 1399 kilometrov. Viragu je na polovici poti zelo dobro kazalo, saj je imel veliko rezerve, vendar mu je uspeh v drugi polovici vožnje preprečil močan veter. Vozil je na krožni progi Moravske Toplice - Bogojina - Ivanci - Mlajtinci - Martjanci - Moravske Toplice (17,2 km).

Po vožnji je bil Virag zadovoljen, čeprav ni postavil svetovnega rekorda, poskus pa je bil njegova zadnja priprava na najtežjo ultramaratonsko kolesarsko preskušnjo na svetu Race Across Amerika (5000 kilometrov), kjer je lani zasedel peto mesto. Letos bo tekma 15. junija, najboljši tekmovalci pa jo prevozijo v devetih dneh. Krožna proga med Moravskimi Toplicami, Bogojino, Mlajtinci in Martjanci, kjer je vozil od četrtka do danes, je bila dolga 17,2 kilometra.

Virag je poskušal izboljšati svetovni rekord v okviru kolesarskih dnevov v Naravnem parku Terme 3000 Moravske Toplice, kjer so uradno odprli kolesarsko-turistični projekt Pomurje na kolesu. Z njim želijo združiti ponudbo vseh, ki se ukvarjajo s turisti na kolesih, že zdaj pa je na voljo 10 kolesarskih tur, ki so na ogled tudi na spletni strani www.pomurjeonbike.com.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3