Zanimivosti

Fičkovih 50 let

Torino/Kragujevac, 20. 09. 2005 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred 50 leti je bil na avtomobilskem salonu v Ženevi javnosti prvič predstavljen najpopularnejši mali avtomobil fiat 600.

Družinski avto - poceni, zanesljiv, udoben
Družinski avto - poceni, zanesljiv, udoben FOTO:
Fičko na fiatovi testni pisti v Torinu
Fičko na fiatovi testni pisti v Torinu FOTO: Reuters

Naslednik nekdanjega fiatovega modela topolino je po mnenju mnogih najuspešnejši in najpopularnejši avtomobil vseh časov. Zagotovo to drži za območje nekdanje Jugoslavije, kjer je kmalu dobil ljubkovalno ime fičo.

Zgodba o fičku se je začela že nekaj let prej, ko je fiatov glavni inženir Dante Giacosa dobil nalogo, da skonstruira novi avtomobil, ki bo – podobno kot njegov predhodnik topolino – poceni in zanesljiv, hkrati pa dovolj udoben za prevoz štirih oseb.

Prav v tem času se je na noge postavljala tudi tovarna Crvena Zastava, in začela s proizvodnjo avtomobilov. Prvo leto so izdelali dvesto willysov, potem je stekla proizvodnja več fiatovih modelov. Leta 1955 je s tekočega traku zapeljal prvi hišni model, ki je nastal na osnovi fiata 600D.

Pri fičku je mehanično nadarjen voznik lahko marsikaj popravil sam
Pri fičku je mehanično nadarjen voznik lahko marsikaj popravil sam FOTO: Reuters

Prva zastava je kmalu postala priljubljena med srečneži, ki so si lahko privoščili pravi družinski avtomobil. Nekaj let pozneje je fičko dobil nov motor moči 767 kubičnih centimetrov in z močjo 18kW oz. 24 KM.

Fičkovo častno mesto ob vhodu v poslovne prostore podjetja Fiat v Torinu
Fičkovo častno mesto ob vhodu v poslovne prostore podjetja Fiat v Torinu FOTO: Reuters

Avtomobil je dobil novo ime Zastava 750 in je zmogel največjo hitrost, ki se je izrazila v trimestnem številu. Poleg tega je nov model dobil nekaj prav šminkerskih detajlov in celo vrata so se začela odpirati v pravo smer. Skratka, ustvarjeni so bili pogoji za začetek avtomobilizacije ene izmed držav z največjo industrijsko rastjo tistega časa, piše na svoji strani www.index.hr.

Zastava je začela z lastno proizvodnjo fičkov 18. 10 . 1955 in nadaljevala vse do 18. 11. 1985, ko so izdelali zadnjega. V tem času so izdelali skupaj 923.487 avtomobilov.

Fičko še vedno dobavljiv

Vendar le kot nostalgična miniatura legendarnega ljudskega avtomobila v merilu 1:43.

Barvna paleta modelov, ki so vam na voljo
Barvna paleta modelov, ki so vam na voljo FOTO:

Slovensko podjetje Hribar in otroci je namreč s tovarno Zastava automobili iz srbskega Kragujevca leta 2003 podpisalo sporazum o proizvodnji 960.000 kosov igrač - modelčkov nekdaj priljubljenega fičota. Igrače so oblikovali po modelu fička, ki so ga v kragujevški tovarni avtomobilov proizvajali v šestdesetihih letih minulega stoletja.


  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA