Zanimivosti

FOTO in VIDEO: Triletnik, ki pet ur na dan trenira snooker

Anhui, 24. 09. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tri leta star kitajski deček je v svoji domovini postal pravi zvezdnik, potem ko je v nekem resničnostnem šovu navdušil z udarjanjem krogel na mizi za snooker. V luknjo jih zna v desetih sekundah pospraviti kar 15.

Triletnik si pri udarjanju krogel pomaga s pručko.
Triletnik si pri udarjanju krogel pomaga s pručko. FOTO: Reuters

Vang Vuka se je širši javnosti prvič predstavil avgusta v oddaji Kitajski fitnes talent, prijavil pa ga je oče Vang Jin, velik ljubitelj igranja snookerja. Sinu je dal palico v roke, ko je bil ta star le eno leto. Danes trenira po dvakrat na dan, skupaj pet ur, drugih igrač pa ne pozna.

Malček, ki prihaja iz province Anhui, vadi na mizi za snooker, ki jo je oče postavil v domači garaži. Da lahko igra, mora stati na pručki.

Vang starejši verjame, da bo njegov sin nekega dne boljši od najboljšega kitajskega igralca Dinga Džunghuija, nekoč pa morda tudi najboljši igralec na svetu. Nekaj nasvetov mu je dal tudi sedemkratni svetovni prvak Stephen Hendry, s katerim se je srečal na posebnem dogodku v Pekingu.

Snooker je biljardni šport, ki se igra na 3,6 metra dolgi in 1,8 metra široki mizi s šestimi luknjami. Cilj igre je zadevanje krogel, ki se delijo glede na točkovno vrednost. Snooker je najbolj priljubljen v Veliki Britaniji, v nekdanjih britanskih kolonijah, v zadnjih letih pa veliko dobrih igralcev prihaja tudi iz Kitajske.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

damjan3009
24. 09. 2013 09.38
+4
bravo mali,oblada pri 3 letih.talent
Ramzess
24. 09. 2013 11.08
-2
Obvladat bi še mogel posebne podaljške nog, pa bi lahko igral brez vlačenja pručke, samo hodil bi sem in tja.
d_dejan
24. 09. 2013 09.24
+6
LEGENDA :D BRAVO :D
lordslayer
24. 09. 2013 08.10
+9
hehe, mali obvlada ... morda bo pa on prvi azijski svetovni prvak, če Dingu do takrat še ne bo uspelo :)