Zanimivosti

FOTO: Tekmovalci navduševali, gledalci ostajali brez sape

Nova Gorica, 17. 05. 2016 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Največje slovensko rolkarsko tekmovanje je v Novo Gorico privabilo virtuoze na deski s koleščki z vsega sveta, ki so se v napetem in izenačenem boju merili za prvo mesto. Zmagal je Rus Maksim Kruglov, drugi je bil Nizozemec Douwe Macare, tretji pa Američan Ke'Chaude Johnson.

Začetek pomladi pomeni začetek nove rolkarske sezone, ki so jo v Novi Gorici že tretjič zapored obeležili s Flowgrindom, največjim rolkarskim tekmovanjem v Sloveniji in okolici. Nič kaj spodbudna vremenska napoved organizatorjev ni prestrašila in na koncu se je pogum obrestoval, tekmovanje je namreč potekalo v prijetnem sončnem vremenu.

Udeležba je bila pisana. V Novo Gorico so privabili številne tuje tekmovalce, kot so, denimo, Ke'Chaud Johnson iz Teksasa, Nizozemec Douwe Macare, Španec Joan Galceron Montaro, Nemec Tyler Edtmauer, Rus Maksim Kruglov, pa številni Italijani, Hrvati, Avstrijci in Bolgari.

Tekmovanje v rolkanju - 4
Tekmovanje v rolkanju - 4 FOTO: Urban Cerjak

V soboto, na prvi dan tekmovanja, je petdeset tekmovalcev že v kvalifikacijah pokazalo, da se bo treba letos potruditi za zmago. V nedeljskem finalu sponzoriranih tekmovalcev se je štirinajst finalistov v dveh krogih borilo za prvo mesto in denarno nagrado 2000 evrov, ki jo je po napetem boju domov v Rusijo odnesel Maksim Kruglov, Nizozemec Douwe Macare je bil drugi, Teksačan Ke'Chaude Johnson pa tretji.

V kategoriji nesponzoriranih tekmovalcev je šla prva nagrada v Bulgarijo, prepričljivo je zmagal Martin Atanasov. Itaijan Massimo Cristofoletti je bil drugi, Slovenec Luka Božič pa tretji. Tudi fantje iz te skupine so prikazali osupljive akrobacije. "Glede na pokazano se bodo kmalu lahko kosali s sponzoriranimi tekmovalci," so ugotavljali organizatorji.

Letošnja novost Flowgrinda je bila ženska kategorija. Na žalost so se udeležile tekmovanja samo tri tekmovalke, Asia Lanzi iz Bologne, ki je zasedla drugo mesto, Avstrijka Julia Bruckler, ki je tudi zmagala in tako dobila dobro popotnico za naprej, saj je iz Nove Gorice odpotovala direktno na X Games. Tretje mesto je zasedla Slovenka Talja Sušenc.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pheonix1
26. 05. 2016 16.54
eh te fore ti jaz naredim ob enih ponoč............................na ps3 :)
BŠK
26. 05. 2016 09.23
+2
Nova Gorica je zakon, kjer ni kreljotov! Drugače pa moja soseda je zaljubljena v skejterja in igra legendarni TonY Hwk Pro Skater ....